• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Venedik’in Tarihçesi; Venedik Neden Sular Altındadır?

Kanalları ve gondollarıyla bambaşka bir yer olan İtalya’nın Venedik şehri’nin neden sular altında olduğunu biliyor musunuz? Bundan tam 6 yüzyıl önce Vedenikliler, kendilerini savunmak amacıyla karadan gelecek olan saldırılara karşı akarsuların yönünü değiştirerek lagüne yönlendirmişler ve bunun sonucunda da şehrin etrafı sularla kaplanmıştır.

peki nasıl oluyor da şehir sular altındayken kenarlarındaki binalar sağlam bir şekilde ayakta kalabiliyor?

Venedik’teki binalar, birbirine çok yakın bir şekilde bir araya getirilen ahşap kazıklar üzerine inşa edilmiştir. Su altında oksijen olmadığı için çürümeyen ahşap aksine mineral düzeyi yüksek suya maruz kaldığı için kaya gibi sert bir madde haline dönüşür. Kazıklar yumuşak kum ve çamur tabakasını delerek daha sert olan kile kadar batar.

Venedik’in altında bulunan ahşap kazıklar, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen hala sağlamdır. Binaların temelleri bu kazıklardan oluşur ve taştan binalar bu temelin üzerine oturtulmuştur. Ancak Venedik’teki binalar zaman zaman Adriyatik denizinin özellikle sonbahar ve ilkbahar dönemlerindeki hareketleri nedeniyle sel tehlikesi altındadır.

Son Yorum
  1. aşk to aşk
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü