• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bebekler Neden Hıçkırır? Bebeğinizi Hıçkırık Tutarsa Ne Yapmalısınız?

Hıçkırık gerek yetişkinlerde, gerek bebeklerde sıkça karşılaşılan bir durumdur. yetişkin bir insanda hıçkırık durumu süreklilik gösteriyorsa bunu ciddiye alıp bir doktora görünmekte fayda vardır. zira uzun süreli ve sık tekrarlayan hıçkırık vakası kalp rahatsızlığının habercisi olabilir.

ancak bebeklerde hıçkırık süresi 1 saati aşmadığı sürece tehlike yok demektir. 1 saati aşan sürede hıçkırık devam ediyorsa doktorunuza danışabilirsiniz. bebeklerde hıçkırık durumu gayet normaldir ve bilhassa 0-6 ay arası bebeklerde sık sık karşılaşılan bir vakadır.

yine de bebeğinizin sürekli hıçkırmasına gönlünüz razı gelmiyorsa ve onu bu rahatsız edici durumdan bir an önce kurtarmak istiyorsanız bir kaç basit yöntem uygulayabilirsiniz.

Bebeklerde hıçkırık göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasındaki ani kasılmalardır. Bu kasılma sonucunda ses telleri bir anda birbirine yaklaşır ve çıkan sese hıçkırık denir. Genelde aniden heyecanlanma, hava yutma ve hatta havadaki ani soğuma bile bebeklerde hıçkırığa neden olabilir.

Hıçkırığın geçmesi için bebeğinizi yavaş yavaş emzirebilirsiniz.

çay kaşığıyla az miktarda su içirebilirsiniz.

bebeğinizi dik tutabilirsiniz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü