• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir? Mutlu Bir Evlilik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlilik bir sanattır. Sanat ise özen ister. Mutlu bir evlilik aslında düşünüldüğü kadar zor değildir. Tabi bir kaç önemli noktaya özen göstermek, dikkat etmek şartıyla. büyük mutluluk hayalleriyle yapılan evliliklerin -özellikle günümüzde boşanma vakalarının hızla arttığını göz önüne alırsak- pek çoğu ne yazık ki mutsuzlukla birlikte boşanmayla sonuçlandırılıyor. bu kötü durum içine düşmemek, büyük hayal kırıklığına uğramamak için değişmeyen bir kaç püf noktası vardır. bunların başında “3 S” kuralı gelir: Sevgi, Saygı, Sadakat. ayrıca eşlerin birbirine güvenmesi, yapılması gereken fedakarlıklar, duygusal tutarlılık, biraz karşısındakinin verme ve alma ihtiyacını tanıma, biraz finansal güvenlik iyi bir evlilik için gerekli unsurlardır. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Evlilik ilişkisinin şu 3 önemli unsur üzerine kurulu olduğunu söylüyor:

—Sevgi, şefkat, bakılma
—Beğenilme, onaylanma, hayranlık
—Arzulanma.

Bu 3 unsur birbiriyle etkileşim içindedir ve doyumlu evliliklerde uygun bir denge hali içerir ve bu unsurdan sadece biri ya da ikisi söz konusu ise, çiftlerin bir arada olmalarını sağlayan bağ olabilir ama tam olarak mutluluk ve doyum veren bir birliktelikten söz edilemez. Evlilikte mutluluğun kolay ve kestirme bir yolu yoktur ama ona doğru giden yavaş ve çetin bir yol vardır. mutlu evliliğin sırları şunlardır:

—Karşındakini olduğu gibi kabullen ve onu değiştirmeye çalışma.
—Yaşanan her sıkıntıda “benim payım nedir?” sorusuna odaklan ve kendinde kendince hatalı bulduğun davranışları değiştirmeye çalış. Yani suçlamak yerine sorumluluk al.
—Haklı olmak yerine mutlu olmayı seç.
—Koşulsuz sev ve kabullen. Değişim için karşılık bekleme, “ben şunu değiştirdim, sen de şunu değiştir” demeden, sabırla, inançla kendini değiştir. Çünkü insanların karşısındaki değiştirme güçleri çok azdır, ancak kendilerini değiştirme güçleri çok fazladır.
Ancak her şeye rağmen her evlilikte anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları ya da tartışmalar olabilir, önemli olan bunları dozunda tutup insani bir şekilde olayları ve sorunları halledebilmektir.” dedi.

Mutlu bir evliliğin bir diğer temel unsuru ise iletişim faktörüdür. çiftler arasındaki iletişim… hak vermeseniz de anlayarak dinlemek, düşünce ve duyguları suçlamadan paylaşabilmek, samimi ve dürüst olarak karşı tarafı adam yerine koymak, fikirlerine ve tercihlerine saygı duymaktır.

Son Yorumlar
  1. needforspeed
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
  2. unisex
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü