• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Silinen veya Bozulan Word Dosyası Nasıl Kurtarılır?

Word veya excel dosyanız herhangi bir sebeple silindiyse ya da bozulduysa üzülmeyin. zira bozulan, silinen word dosyalarını düzeltmek ve kurtarmanın çeşitli çareleri var. işte o yöntemler;

Word dosyanızı manuel olarak kurtarabilirsiniz. bunun için bir kaç basit yöntemi kullanmak yeterli olacaktır. öncelikle dosya menüsüne girin ve “aç”a tıklayın. word 2007’de ise office düğmesine basarak “aç”a tıklayın. ardından, bozulmuş çalışma kitabını seçerek açın ve karşınıza çıkan listeden “onar”a tıklayın.

eğer word dosyası üzerinde çalışırken dosyanız bozulduysa kesinlikle kaydetmeyin. keydetmek yerine dosyanın son kaydedilen sürümüne geri dönün. peki son kaydedilen sürüme geri dönmek için ne yapmak gerekir? bunun için dosya menüsünden “aç”a tıklayıp bozulmuş çalışma kitabından yine “aç”a tıklayın.

-eğer bozulmuş dosyanızı açamıyorsanız bunu başka programlardan deneyebilirsiniz. örneğin;

Windows XP Başlat menüsünden Tüm Programlar öğesini seçin. Microsoft Office’i ardından Microsoft Office Araçları’nı ve Microsoft Office Uygulama Kurtarma’yı seçin. karşınıza çıkan iletişim kutusunda Microsoft Office word’i seçin ve “uygulamayı kurtar”ı tıklayın.

 

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü