• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Mutlu Bir Evlilik İçin Yapılması Gerekenler

kutsal bir müessese olan evlilik kurumunu uzun ömürlü kılmak sanıldığı kadar zor bir durum değil. bir kaç önemli noktaya dikkat edildiği takdirde uzun ömürlü, mutlu, sağlıklı bir evlilik yürütmek son derece kolay. evlilik bir sanattır ve bu sanatın inceliklerini bilmek yeterlidir. yuvayı dişi kuş yapar misali bu tavsiyeler özellikle kadınlar için;

özellikle kadınların büyük bir bölümü evlendikten sonra -her nedense- kendilerini bırakıverirler. yani eskisi kadar kendilerine bakmaz, özen göstermezler. evlilikte yapılan en büyük hatalardan biridir bu. bu hataya düşmeyin ve her zaman kendinize özen gösterin, neşeli ve pozitif olun.

tartışmalarda yapıcı ve makul olmaya dikkat edin. birbirinizi kesinlikle aşağılamayın, erkeklikle veya kazançla ilgili kırıcı sözler sarf etmeyin. tartışmaların uzamamasına dikkat edin ve bu nedenle bulunduğunuz odayı terk edin. kötü söz ve küfürlerinizi kendinize saklayın ki eşinizin aklında ileride sadece bu kırıcı sözler kalmasın. tartıştığınızda kesinlikle yatakları ayırmayın. ne kadar kavga ederseniz edin yatağa dargın girmeyin.

birbirinize sarılarak, öperek ilişkiyi taze tutmaya özen gösterin. her ne olursa olsun başkalarının yanında birbirinizi kırmayın, tartışmayın.

durumu alttan alırken asla kendinizi ezilen, taviz veren, haksızlık yapılan taraf olarak görmeyin. unutmayın ki bu sizin mutluluğunuz ve huzurunuz için gerekli.

aranızda güçlü bir iletişim bağı kurun. aranızda konuşarak çözümleyemeyeceğiniz hiç bir problem olmamalı.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü