• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Hamilelikte Meydana Gelen Tehlikeli Belirtiler Nelerdir?

Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için doktorun tavsiye ettiği tüm kurallara koşulsuz uymak gerekiyor. Ancak hamilelik sırasında meydana gelecek olan olumsuz durumlar ortaya çıkmadan önce bunun belirtilerini önceden gösterir ve adeta sizi bu konuda uyarır.

Önceden önleminizi almak ya da dikkatli davranmak için bu tehlikeli belirtileri bilmekte fayda var diye düşünüyoruz. Bu belirtilerin başında kanama geliyor. Gebelik sırasında gerçekleşen bir kanama en başta düşük tehlikesinin bir belirtisi olabilir. Bunun dışında ablasyo (bebek henüz doğmadan plasentada ayrılma sürecinin başlaması), hormonal kanamalar, implantasyon kanaması (döllenen yumurtanın rahimduvarına yerleşmesiyle oluşan bir kanama) belirtileri olma ihtimali de vardır.

Karın ağrısı ya da pelvik ağrı oluyorsa bu da düşük tehlikesine işaret eder. Ayrıca dış gebelik, ablasyo, yumurtalık kistleri, erken hamilelikte rahmin büyümesine bağlı gerilme ağrısı da olabilir.

Hamilelik esnasında sırt ağrıları genelde normal, olağan bir durum olarak kabul edilir. Ancak bu sırt ağrısı aşırı rahatsız ediciyse ya da bir türlü geçmiyorsa, uzun süredir devam ediyorsa düşük, erken doğum tehdidi, idrar yolu enfeksiyonları belirtisi olabilir.

sıvı gelmesi düşük ve erken doğum tehdidi uyarısıdır.

Tüm bunlar dışında diğer tehlike belirtileri şöyle sıralanabilir;

Sağ üst karın bölgesinde şiddetli ağrı:
Hellp Sendromu (Hamileliğin anne hayatını da tehlikeye atabilen en önemli komplikasyonlarından birisi hamileliğe bağlı hipertansiyondur. Kısaca PIH olarak adlandırılan bu durumun en ileri formu ise Hellp Sendromu’dur).

Ellerde ve yüzde aşırı ve ani şişme:
Hamileliğe bağlı hipertansiyon, normal şişlikler.

Şiddetli baş ağrısı:
Hamileliğe bağlı hipertansiyon,migren, sinüzit, diğer baş ağrısı sebepleri.

Görme bozuklukları:
Hamileliğe bağlı hipertansiyon. Hipertansiyon yoksa diğer nedenler araştırılmalıdır.

Rahimde kasılma ve sertleşme:
Erken doğum, mide problemleri.

Fetal hareketlerin olmaması:
Bebeğin sıkıntıda olması, fetal ölüm, bebeğin uyku hali, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması.

Bu belirtilerden bir ya da birkaçını fark ettiğiniz takdirde derhal doktorunuza başvurunuz. Ancak hamilelik esnasında kendinize bu konuda paranoya yaratıp hem kendinizi hem de bebeğinizi strese sokmayın. Zira sağlıklı bir hamilelik geçirmenin temel koşulu stresten olabildiğince uzak durmaktır.

Son Yorum
  1. Suzan
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü