• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Güzel bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler, cilt bakımının püf noktaları

Kadınlar için güzel bir cilde sahip olabilmek çok önemlidir ve hatta bunun için kozmetik ürünlerine çok fazla para harcarlar. Ancak ucuz ve doğal ürünlerle çok güzel bir cilde sahip olmak imkansız değil. Yeter ki hangi doğal ürünün nasıl, ne şekilde kullanılacağı bilinsin ve bunun için istikrar sağlansın.

Öncelikle sağlıklı bir cilde sahip olmak için dengeli ve doğru beslenmek önemlidir. Süt, yumurta, peynir, balık, kayısı, ceviz, incir, fındık gibi yiyecekler tüketmek cilt sağlığı için birebirdir. Ayrıca bol bol C vitamini tüketmekte fayda vardır.

Cildinizi sürekli temiz tutun. Yüzünüzü yıkarken zeytinyağlı sabun kullanırsanız cildinizi temizlerken aynı zamanda beslemiş olursunuz. Alternatif olarak yüzünüzü su ile yıkamak yerine maden suyuyla da yıkayabilirsiniz. Yüzünüzü hafifçe kuruladıktan sonra bir pamuğa gül suyu dökerek cildinizi nazik bir şekilde silin. Bunun dışında güzel bir cilde sahip olmak için uygulayabileceğiniz doğal bakım önerilerine gelince;

Salatalık; herhalde salatalığın cilde ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Salatalık cildi gerginleştirir ve gözenekleri temizleyerek sıkılaştırır. Salatalığı ince ince dilimleyerek yüzünüze koyun ve 15-20 dk. kadar bu şekilde bekleyin. Cildinizin ferahladığını ve gerginleştiğini hissedeceksiniz.

Buhar banyosu; özellikle siyah noktalarla başı dertte olanların uygulayabileceği bir yöntem yüze buhar banyosu yapmak. 1 litre kadar suyu kaynatıp bir kaba koyun. bu kaba doğru eğilerek yüzünüzü biraz yaklaştırdıktan sonra bir havluyla başınızın ve kabın üstünü örtün. 5-10 dk. kadar bu şekilde bekleyin. Buhar banyosu ciltte detoks etkisi yaratır. Cildinizdeki toksinleri atar, kan dolaşımını hızlandırır ve gözenekleri açar.

Elma sirkesi; Cildinize buhar banyosu uygularken kaynattığınız suyun içine bir miktar elma sirkesi ilave ederseniz cilt lekelerinize oldukça iyi geldiğini göreceksiniz. Ayrıca elma sirkesine bir miktar su ilave edip bir pamuğu bandırdıktan sonra sivilcelerinize kompres yaparsanız yine faydasını göreceksiniz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü