• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Mutlu Evlilik Sırları

Her evlenecek çiftlerin hayali mutlu bir ömür birlikte yaşamak, yuvalarını kurmak, saygı ve sevgi çerçevesinde geçinmektir. Bunu gerçekleştiren aile sayısı çok olmasına rağmen son zamanlarda artan boşanma olayları bu duruma gölge düşürmüş durumda. Oysa evlilikleri uzun yıllar korumak mümkün, uzmanlar bu konuda aile kurmayı düşünenlere tavsiyelerde bulunmuşlardır.Çiftler birbirini zor buluyor ama kolay kaybediyor. Özellikle mutlu ailelerin saygı temellerine kurulu olması ve birlikte zaman geçirerek sosyal hayata ayak uydurması uzun ömürlü bir evliliğe zemin hazırladığı görülmektedir. İşte uzmanların 6 maddede mutlu yaşaya bilme tavsiyeleri;

mutlu-evlilik-sirlari

  1. Günümüz modern toplumlarında evlilikler işten arda kalan zamanlarda yürütüldüğü için sorunlar yaşanmaktadır. Bu yüzden evliliğinize de işinize ayırdığınız zaman kadar zaman ayırın.
  2. Evliliğinizi canlı tutmak için eşinizle baş başa vakitler geçirin en az hafta da bir kez dışarı çıkarak gezin.
  3. Sağlıklı  bir beraberlikte önce evlilik sonra çocuklar gelmelidir. Eşinizle çocuklar nereye gidecek ne yapacak gibi konuları duygu ve düşünceleri de konuşmalı ve fikir alışverişinde bulunmalısınız.
  4. Ev ve aile ortamı dışında hobilerinizi geliştirebileceğiniz ya da gönüllü olarak çalışabileceğiniz alanlarla ilgilenin. Bunları da eşinizle paylaşın. Araştırmalar, evin dışında farklı bir alana odaklanan çiftlerin daha sağlıklı bir evlilik yürütebildiğini gösteriyor.
  5. Çiftler çok yorgun ya da endişeli olduklarında cinsel yaşamları olumsuz etkilenir. Dolayısıyla planladıkları program çok yorgun ya da endişeli oldukları bir dönem için düşünülmemelidir.
  6. Cinsel isteğin azalması son yıllarda çiftlerin yaşadığı sorunların başında geliyor. İlk çocuk gelinceye kadar bir sorun olmuyor ama sonrasında şikayetler başlıyor. Hem bebek hem de iş yaşamı çiftleri yorgun düşürüyor. Bu nedenle çiftler yaptıkları her şeyi sürekli değerlendirmemeli ve birbirlerine zaman ayırmalıdırlar. Bunun için de eşler kendi ilişkileri için her hafta düzenli olarak uygulayabilecekleri bir program yapmalıdırlar.

mutlu-evlilik-sirlari-3

Aile kurmak toplumun en önemli yapı taşıdır, çocukların ileri ki dönemlerinde topluma faydalı birer birey olması mutlu aile ortamından geçmesi ile ortaya çıkmaktadır. Önemli olan evlenip imzayı atmak değil, bu birlikteliği ömür boyu devam ettirebilmektir. Tüm aile kuracakların bu bilinçle hareket etmesi toplumun düzelmesine yol açar.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Mutlu Evlilik Sırları
  • Tarih: 11 Haziran 2015
  • Yazının Kategorisi: Güncel Bilgiler
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Mutlu Evlilik Sırları
  • Ana Menü