• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Karnesi İyi Olmayan Öğrenciye Nasıl Davranmak Gerekiyor?

zayif-karneTıpkı öğrenciler gibi anne babalarda günümüzde karne beklerken heyecanlanabiliyorlar ve bazen bu durum için gerginlikte yaşayabiliyorlar. Hâkl böyleyken iyi notlar beklenirken kötü notlar geldiğinde hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Bazı aileler bu duruma çok fazla odaklanıyorlar ve çok fazla anlam yükleyebiliyorlar. Karne iyiyken verilen tepkiler çok yoğun olduğunda ileride zayıf karne geldiğinde oluşabilecek tepkiler çocukları bu konuda tedirgin edebilmektedir. Ayrıca karne günü doğal davranılmalı, abartılı sözler kullanılmamalı, beklentileri çok yüksek tutmayarak hem çocuk açısından hem aileler açısından oluşabilecek hayal kırıklıklarının önüne geçmek gerekir.

zayif-karne3Karne zayıfsa bu 4 şeyden kaçınılmalı

  • Öğütlerde bulunmak: “Bence hiç tatil yapmayıp bol bol ders çalışmalısın.” Bu şekilde yapılan öğütler öğrencinin kendisinin sanki bunu düşünemediğini, kendi işini kendi halledemezmiş gibi bir algı oluşturuyor.
  • Uyarma: “Bu zayıflar düzelmezse seni cezalar bekliyor.” Bu şekilde hitaplarda bulunduğunuz çocuklar korkuyor yada tam tersine sinirlenerek isyankar davranabiliyorlar.
  • Suçlamak: “Bu zayıflar senin eserin farkındasın dimi?” Bu şekilde olduğunca öğrenci kendi içinde kendi sorunlarını görüp düzeltmeye gideceğini savunucu bir yapı içerisine girebiliyor.
  • Yargılamak: “Sen çalışkan değilsin” Öğrenci ne yaparsa yapsın başaramayacak gibi bir tutum içerisine girmesine neden olan yargılama cümleleridir. Kesinlik yapılmamalıdır.

Çocukların bedensel olarak cezalandırılması çok büyük bir hatadır. Yapmayı sevdiği bir şey için kısıtlama getirilebilir, doğru olan budur.

zayif-karne2Anne babalar karne sonrasında davranışlarını ayarlayabilmelidirler. Aksi taktirde evden kaçma durumlar ve çocuklarda hayatına son vermek isteme gibi durumlar oluşabiliyor.

Karnenin zayıf olama nedenleri sadece çocuğa yüklenmemeli. Anne babalar kendi aralarında bunun değerlendirmelerini yapmalıdırlar. Çocuklarla aralarındaki iletişimi iyi tutarak bile bu sorunun üstesinden gelebilirler. Her durumda onların yanında olduklarını göstermek, ileride notların düzelebileceği umudunu aşılamak daha iyi ve daha yerinde bir davranış olacaktır.

Çocuğun karnesi kötü diye tatil yapamaz diye bir anlayıştan sıyrılmak gerekiyor. Tatil yapacak tabi ki, fakat gün içerisinde kısa bir zaman dilimini ders çalışmaya ayırmış olacak. Çocuk tatil yapacak ve oyunda oynayacak. Tatilde oyun oynarken öğrenen çocuklar spor yaparak müzikte dinlemelidirler.

Karnesi iyi olan çocuğa da aşırı ödüller verilmemesi gerekiyor. Çünkü ileride daha büyük hediyeler almak zorunda kalabilirsiniz. Bir aferin diyerek başlarının okşanması bile onlar için güzel bir hediye olacaktır. Maddi şeyler değilde manevi duygularla onları daha çok sevindirebilirsiniz.

Son Yorum
  1. fatma
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü