• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kuru Kayısı Ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Kayısı

Bildiğimiz gibi ülkemizde ve dünya üzerinde sıklıkla tüketilmekte olan kuru kayısının birçok faydaları bulunmaktadır. İnsanlar faydalı buldukları besinleri doğru bir şekilde tükettiğinde mutlaka yararlarını göreceklerdir. Kayısı, dalından ve koparılıp yenildiği kadar aynı zamanda kurutularak da afiyetle tüketebileceğiniz, meyve çeşitlerinden bir tanesidir.

Kuru kayısının bir çok yararı bulunmaktadır, fakat doğal güneş altında kurutulması oldukça önemlidir. Kuru kayısı, güneş altında kurutulursa etrafı şekerlenmez ve şekerlenmiş kayısıları yemememiz gerekmektedir. Ayrıca normal kayısı gibi kuru kayısılarımızı da yıkamamız gerekmektedir. Yıkamadan tüketen bir çok kişi yarardan çok zararını görecektir.

Kuru Kayısıyı Neden Tüketmeliyiz?


sindirim_sistemiKuru kayısı bir çok besin değerine sahiptir, özellikle kabızlık şikayeti çekmekte olan insanlar için kuru kayısı birebir faydalı meyvelerden bir tanesidir. Bağırsaklarımızı düzene sokar ve sağlıklı çalışmasına sebep olur. Diğer taraftan ise oldukca fazla potasyum içeriğine sahip bir besin olarak bilinmektedir. Kayısının bir çok yararı bulunmaktadır, bunlardan bir taneside kalp sağlığında önemli bir yeri olmasıdır.

 

Fazla tükettiğimiz kuru kayısı kan şekerini düşürmektedir, bu sebeple kan şekerini fazla etkilememesi için dikkat etmemiz gerekmektedir. Pratik bir ara öğün olarak kolaylıkla tüketebileceğiniz kuru kayısı, yüksek besin kaynağına sahipken, ne yesem diye düşünen pek çok insan içinde lezzet kaynağı olarak bilinmektedir.

yogurtlu_kuru_kayisiKuru kayısılarımızı ara öğün olarak tüketmek isteyenler,kayısıları yıkadıktan sonra, ince ince kübik şekli vererek yoğurt ile tüketimini sağlayabilirler. Lift yapısı sindirim sisteminizin dengesini sağlarken, bağırsaklarımızın daha kolay hareket etmelerini de sağlamaktadır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü