• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Domates Ve Domates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Domates ve Domates Suyu

Domates yaz aylarımızın vazgeçilmez sebze kaynaklarımızdan bir tanesidir. Vücudumuz için önemli faydaları bulunmaktadır, içerisinde barındırdığı önemli mineral ve vitaminleri ile kan değerlerimizi doğrudan etkileyebilecek önemli vitamin değerlerinin tümü domates içerisinde yer almaktadır. Yaz aylarında mevsimi olması sebebi ile sıkca tüketilmekte olan domates, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da önemli tüketilmektedir. Bir çok pazarda yaz kış satılmakta olan domates, malesef mevsimi dışında tüketildiğinde, yaz aylarında olduğu kadar yarar sağlayamamaktadır. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi değişik mevsim şartlarının dışında üretilmesinden kaynaklanmaktadır.

domates_suyu_2

Kış aylarında ise domatesi sıvı halde tüketmemiz gerekmektedir, bunun için domateslerimizi yazdan en taze ve en iyilerinden alarak, bir blander aracılığı ile su haline getirmemiz gerekmektedir. Bunun için domateslerimizi iyice yıkamamız ve dilerseniz kabuklarınıda soyabilirsiniz. Su haline getirdiğimiz domateslerimizi hafif bir sıcak işlemden geçirmemiz gerekmektedir. Bunun için bir tencereyardımı ile su haline getirdiğimiz domateslerimizi ısıtalım ve ardından, kavanozlara yerleştirerek buzdolabında saklayabiliriz.

Domates Faydaları Nelerdir?

Domates, kan dolaşımını hızlandırır, kalp ve damar yollarımızı açan bir görevi bulunmaktadır, aynı zamanda yağda kolaylıkla emilebilen bir madde olan antioksidan, hafif ısı gördüğünde etkisini daha fazla göstermektedir. Daha fazla antioksidan demek likopeniyi daha fazla arttırmak anlamına gelmektedir. kalp ve damar hastalarının olduğu kadar, hipertansiyon gibi sorunları bulunan hastaların sıklıkla tüketebileceği, sağlığımız için gerekli olan domates tüketimi önemli bir besin kaynağı içerisindedir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü