• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Köpek Sahibi Olanlar Daha Sağlıklı Ve Huzurlu Oluyor

Köpek Sahibi Olmanın Avantajları Nelerdir?

Köpek sahibi olmanın yapılan bilimsel araştırmalara göre, daha zengin ve daha neşeli bir insan hayatı ile daha sağlıklı bir hayat geçirmenizde yüksek oranla faydaları bulunmaktadır. Şüphesiz yer yüzünde sizi karşılıksız sevebilecek tek canlı hayvanlardır. Hayvanlar özelliklede köpekler yanınızda arkadaşınız olan ve sizi karşılıksız seven davranışları ile sevgi yoksulluğu çekmemenize yarar sağlamaktadır. Köpekle büyüyen çocukların daha pozitif ve daha mutlu olduklarıda yapılan bilimsel araştırmalar arasındadır.

kopek_sahibi_olmak

Köpek Sahibi Olmanın Bilimsel Kanıtları

Bilimsel olarak köpekler ele alındığında önemli bir araştırma sorunu ortaya çıkmaktadır. Örneği köpek sahibi olupta stresli bir işte çalışan insanlar yine köpek sahibi olmayıpta stresli bir iş hayatı bulunan insanlara göre daha az yüksek tansiyon ve stresten kaynaklanan çeşitli hastalıklara yakalanırlar. Bu nedenden dolayı köpek sahibi olmak insanların ömürlerini arttırdıkları konusunda kanıtlanmış bilgiler bulunmaktadır.

Köpek Sahibi Olmanın Çocuklarımıza ve Çevreye Etkisi

Diğer taraftan ise ailemizin özellikle çocuklarımızı köpek ve hayvan sevgisi ile büyümesinde köpeklerin önemli bir yeri bulunduğu yine yapılan araştırma sonuçlarında ortaya çıkarılmıştır. Köpek sahibi bir çocuk hem ailesine karşı sorumluluklarını daha çabuk yerine getirmektedir, hemde etrafında bulunan canlılara karşı daha duyarlı hale gelmektedir. Çocuklarımızın, bir canlının hayatından küçük yaştan beri sorumlu tutulması, onların ilerleyen yaşlarında, sorumlu bir kişilik bilincine varmalarında faydası bulunmaktadır. Diğer taraftan çocuklar üzerinde yapılan incelemelere göre, köpek sahibi olan çocuklar, aileleri ile yaşadıkları sorunlarda yüzde doksan oranında köpeklerinin yanına giderek mutsuzluklarını aşmaktadır. Diğer türlü ise kötü davranışlarını aynı çevreden insanlarla sürdürmekte ve her seferinde daha ileri gitmekte olan çocuklarda bulunmaktadır.

Köpeğimizle Farkında Olmadan Spor Yaparız

Diğer taraftan köpeklerimiz sayesinden her gün en az 20 dakika, yürüyüş yaparız ve belkide farkında olmadan çok daha sağlıklı olabiliyoruz. Köpek sahibi olamın vücudun bir çok gereksinimlerini yerine getirmesinde farkında olmadan sizlere yardımcı olmaktadır. Özellikle, yapmış olduğunuz sporla bağırsaklarınızın önemli derecede çalışmasına katkıda bulunur, zayıflamanıza yardımcı olur, daha dinç ve daha sağlıklı bir hayat kazandırır. Ayrıca taraftan ise yurt dışında hastanelerde özellikle yaşlılar ve çocuklar üzerinde yapılan tedavilerde köpeklerden de destek alınmaktadır. Diğer taraftan, köpekler deprem ve doğal afetler gibi olayları önceden tahmin edebilmektedir. Ayrıca köpek sahipleri, daha kolay arkadaş edinebilmektedirler.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü