• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Et Tüketiminde Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Kırmızı Eti Nasıl Tüketmeliyiz





Kırmızı et özellikle bayanlar için çok sağlam bir demir kaynağı olarak bilinmektedir. Artı 3 değerlikli demir içermektedir ve bu demirin vücudumuzdaki emilişi önemlidir. Bu bakımdan, kırmızı et tüketimi çok önemlidir. Ancak köfte gibi hamur haline getirilmiş çok yağlı etlerden değilde bonfile, biftek gibi etleri tüketmemiz gerekmektedir. Bu tarz etler hem daha az işlenmiş, hemde yağ bakımından diğerlerine oranla daha yağsız durumdadır. Yağlı olan tüm etlerden uzak durmamız gerekmektedir.



Et Pişirilirken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?


Et pişirirken bildiğimiz gibi bazı önemli katı kuralları göz ardı etmeden pişirme işlemimizi tamamlamamız gerekmektedir. Örneğin, tavada et pişirirken yağsız olmasına mutlaka dikkat etmemiz gerekmektedir. Et zaten kendinden bir takım yağlar içermektedir. Bu sebepten dolayı ekstra yağ eklemeden, ters düz ederek pişirmemiz gerekmektedir. Yine aynı şekilde etlerimizi mangalda pişirirkende çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Mangal üzerinde yapmış olduğumuz etlerimizi 15 santimetre yüksekliğinde ateşten kontrol ederek pişirmemiz gerekmektedir.


Haşlanmış Et Sağlımıza Yararlımıdır?





Etler hayvansal yağ içeriği yüksek oranda olan yağlar barındırmaktadır. Etlerimizi en sağlıklı tüketme çeşitlerinden bir taneside suda pişirme yöntemidir. Suda pişirilen etler çeşitli sebzelerle birleştirildiğinde çok yararlı bir hal alacaktır. Ancak kesinlikle ve kesinlikle dikkat etmemiz gereken hususlardan bir tanesi şudur ki, etlerimizin kenarlarında bulunan gözle görülür yağ bezelerini kesinlikle ayırmamız gerekmektedir. Bu yağlar insana yarardan çok zarar verecektir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü