• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Balık Eti Tüketiminde Dikkat Etmemiz Gerekenler

Balık Eti Nasıl Tüketilmelidir?

balik

Balık eti sağlıklı beyaz et kaynaklarımızın başında yer almaktadır. Ancak yine balık etinde de kırmızı et ailesi mensuplarından bir takım balık çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan biriside palamuttur. Palamut kırmızı et ailesi mensubu bir balık çeşitidir. Buna rağmen, palamut eti daha az yağsız olduğu için diğer etlere oranla hem daha sağlıklı hemde daha hafif bir yemek çeşitidir. Besin değeri bakımından balıklar içerisinde en değerli hayvan palamut olarak tanımlanmaktadır.

Balık Eti Yağ Oranları

balık_yagiBalık eti diğer hayvanlara oranla, daha az yağ içerir ve daha az kolesterole sebebiyet vermektedir. Bu bakımdan kanatlı hayvanlardan ve diğer hayvanlardan daha sağlıklı olduğunu belirtmekteyiz. Balık, pişirme yöntemleri sırasında birçok vitamin değerini kaybetmektedir. Bu bakımdan balık etini pişirirken çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Vitamin ve minarelleri koruyarak balık eti pişirilmesi bu konuda en çok dikkat etmemiz gereken hususlardan bir tanesidir. Balık eti, yüksek ısıda pişirildiğinde içerisinde bulunan vitamin değerleri azalacağından sağlığımıza zararlı maddelere sebebiyet verebilmektedir.

Uzmanlara Göre Balığı En Sağlıklı Nasıl Pişiririz?

kolesterol
Balık en sağlıklı pişirme yöntemleri içerisinde buğulama, fırınlama, veya ızgara yöntemleri ile pişirilme yöntemleri tavsiye edilen tüketim şekillerinden birkaç tanesidir. Uzmanlar, balığın yağda pişirilmesi ihtimaline kesinlikte karşı çıkmaktadırlar. Bu tarz yöntemlerle pişirilen balıklar, vitamin değerleri ve minaralleri öldüklerinden dolayı sağlıksız besin tüketimi olarak kabul görmektedir. Balığı uzman görüşlerine göre en sağlıklı şekilde pişirmemiz için, fırında çeşitli sebze ve bitkilerle kendi öz suyunda buğulama yöntemi ile pişirmektedir. Bu şekilde yaparsak yağ oranı düşük, karbonhidrat oranı düşük bir besin tüketmiş olacağız.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü