• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Grip Hastalığı, Önlemleri Ve Gripten Nasıl Kurtuluruz?

Gripten Nasıl Kurtuluruz

Grip insanların 2-3 gün içerisinde 38-39 derece kadar vücut sıcaklığına ulaşmasına neden olmaktadır. Belirtileri arasında göz acımaları  ve ağrıları diğer taraftan ise, burun akıntısı, kas ve boğaz ağrıları kusma, öksürük gibi olasılıklarla gözlemlenmektedir. Mevsimsel dengesizliğin üst aşamalarda olduğu ülkemiz insanları için grip hastalıkları maalesef tehdit unsuru üretmektedir. İstanbul ve Anadolunun çeşitli illeri içerisinde yaygın olarak bilinen grip virüsü, maalesef yanlış tedavi yöntemleri ile daha da ileri derecelere ulaşmaktadır.

Grip aşılması zor ve sinsi bir virüs olarak tıp dünyasında tanımlanmış olan hastalık çeşitlerinden bir tanesidir. Bu sebeple grip hallerinde mutlaka doktor yardımı almamız gerekmektedir. Diğer taraftan ise tüketeceğimiz, yemeklerin sebze ağırlıklı olmalarına dikkat etmemiz diğer taraftan ise meyve tüketimini üst aşamalara çıkarmamız gerekmektedir.

Grip virüsü doğru müdahale ile kontrol altına alınmazsa, farklı komplikasyonlara sebep olabilmektedir. Örneğin, kalp yetmezliği, kas ağrıları ve kaslarda erime, böbrek yetmezliği, sağırlık gibi çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilmektedir. Bu sebeple özellikle kış aylarında bu tarz hastalıkların önlemlerini önceden almamız gerekmektedir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü