• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Eski Mısırda Kablosuz Elektrik Enerjisi Kullanımı

Enerji üretimi bilinen tarihe göre çok yakın zaman içerisinde icat edilmiş ve tarifinin eski kaynaklara ait olmadığı belirtilmiştir. Eski Mısırda elektrik, piramitler aracılığı ile üretilmiş olma olasılığı çok yüksek gözükmekte olan haber kaynakları içerisinde yer almaktadır. Piramitler içerisinde ve mezar odasında bulunan duvarlarda hiçbir süsleme gözükmemesinin bulun en büyük nedenlerinden bir tanesi olarak gösterilmesiyle birlikte diğer taraftan ise, bazı duvar üzerlerinde görülen resimlere göre bunların kanıtlandığı ortaya atılmaktadır. Hazırlamış olduğumuz video yardımı ile detaylıca takip edebileceksiniz.misir_elektrik_uretimi

Medeniyetlerin ilkel yaşam tarzından teknolojiye doğru ilerlemiş olabileceği iddialarını yanıltabilecek tamamen objektif bir açısı sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Bu şekilde incelediğimizde ileri teknoloji medeniyetleri karşımıza çıkmaktadır.

Antik Mısır, Mayalar ve Sümerleri incelediğimizde geriye kalan izler neticesinde, geçmiş çağlarda elektrik, elektro kimya ve elektro manyetik meteoroloji, hidrojeoloji, tıp, kimya, fizik gibi bilim dallarının yer aldığını açıkça görebiliriz. Detaylıca incelenen kalıntılar ve bulgulara bakıldığında Eski Mısır uygarlığında elektrik verimli bir şekilde üretilebilmekteydi Bağdat pili ve ilk alp lambaları ilk olarak bu şekilde kullanılmıştır.Misir_tarimsal_uretim

Mısır tarihi dikkatlice incelendiğinde aydınlatmakta ki mükemmellik her alanda kullanılmaktadır. Elektrik kullanılarak aydınlatılan bölgelerdeki resim ve motiflere göre, mısırlılar el lambaları gibi elektrik kaynakları ile aydınlatmadan yararlanmaktadır.
Mısır medeniyetindeki elektrik üretimi hakkındaki detaylı açıklamaları hazırladığımız youtube videosu ile izleyebileceksiniz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü