• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bizans Döneminde İstanbul Nasıldı

Bizans Döneminde İstanbul Nasıldı

Antoine Helbert isimli, İstanbul’da yer alan Bizans kalıntılarından yola çıkarak yapmış olduğu resimlerle tarihteki gibi canlandırmayı başararak sergi halinde yayınlama kararı almış. Helbert çocukluğundan etkilendiği eserlerinde özelliklede antik görünümlerini inceleyerek önemli bir tarihi ortaya çıkarmaya çalışmıştır.

Tarihte_Istanbul_1

Antoine Helbert yıllardır antik şehirler üzerinde araştırmalar yaparak Roma, İstanbul gibi önemli şehirlerin o zamanki görüntülerini açıkca belirten resim görselleri yayınlamıştır. Helbert yapmış olduğu resimlerde, kaliteyi elden düşürmeyen resim anlayışı ile, Tarihi içindeymişcesine resme dökmeyi başarmıştır. İstanbulu tüm şaheserleri ile gün yüzüne çıkarmayı amaçlamış ve bu amacında başarılı bir çalışma yürütmüş olan Helbert incelemiş olduğu görüntü ve manzaralardan yola çıkarak, o tarihteki mimari özellikleri tamamiyle gün yüzüne çıkarmayı hedeflemiştir.

Diğer taraftan ise açıklamalarda bulunun Helbert yapmış olduğum çalışmalar, tamamen hayal gücü ürünü değil veya tamamen gördüğümü çizdiğim bir çalışma olarak değerlendirilemez, yapmaya çalıştığım var olup sonrada yok olan bir eseri resimlerle meydana çıkarmaktır.

Son Yorum
  1. dddddddddd
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü