• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Faydalı Olan 3 Adet Yapraklı Bitki Çeşitleri

Yeşil Yapraklı Bitkilerin Faydaları

 

Bitki çeşitliliği bakımından oldukca fazla zengin olan ülkemizde sayısız çeşitte bitki getiştiriciliği yapılmaktadır. Bu aşamada önemli olan pekçok bitki çeşiti sayesinde, insanlarımız çeşitli hastalıklardan korunabilecek önemli vitaminler içermektedir. Bu vitaminleri sağlık açısından önemli sıralamalarla inceleyebiliriz. Çevremizde bulunan vitamin bakımından zengin bazı bitki türlerinin özellikleri şu şekildedir.

Karalahana Faydaları:karalahana1

Karalahana genellikle karadeniz insanları tarafından, yetiştirilerek tüketilmekte olan önemli faydaları bulunan bitki türlerinden birtanesidir. İçerisinde bulundurdukları önemli vitaminler sayesinde insanlarımız yüzyıllardır, hastalıklardan arındırılmış ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerinde faydalı olmuştur. Karalahana içerisinde bulundurduğu vitaminlerden bazıları şu şekildedir, karalahana A, C, K, B6 vitaminleri bakımından çok faydalı bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Kalsiyum özellikleri bakımından, yüksek zenginliklere sahip olan karalahana, içerisinde bulunan magnezyum mineralleri sayesinde yüksek değerlerde vitamin değeri verilmektedir.  Karalahana bünyesinde bulundurduğu antioksidan sayesinde kanser hastalarının önemli aşamada gelişme katedebileceği birçok özelliğe sahiptir.  Karalahana aynı zamanda insan kolesterolünü kontrol ederek düşürme özellikkerine sahiptir.

 

ispanak1

Ispanak Faydaları Nelerdir

Ispanak içerisinde çok farklı mineraller bulundurmakta olan bitki çeşitlerinden birtanesidir. Bu sebeple pekçok hastalıklan korunmamızı ve bağışıklık sistemimizin daha güçlü hale getirilmesine önemli bir rol oynamaktadır. Ispanak içerisinde önemli derecede demir bulunmaktadır. Bu demir sayesinde vucüdumuz daha güçlü bir anatomik yapıya sahip olacaktır. Ispanak demir dışında kalsiyum mineraller sayesinde özellikle çocukların kemiklerinde önemli gelişmelere sebep olabilecek güçlü bir kemik yapısına ulaşabilecek özellikler taşımaktadır. Ispanak bu iki mineral dışında, hemen hemen bu tarz bitkilerde yeralmakta olan tüm vitamin değerlerinden birer parça taşımaktadır.

Şalgam Yapraklarının Hastalıklara Faydaları

salgam_faydalari

Şalgam yaprakları içerisinde bulundurduğu önemli mineraller sayesinde pekçok hastalıktan korunmamızı ve pek çok hastalığı yenmemizde önemli göreve sahip bitki türlerinden birtanesidir. Birçoğumuzun evlerinde eksik olmayan şalgam suyu sayesinde, vücudumuz hastalıkların ve mikropların oluşturmaya çalıştıkları yıkımlara karşı doğal bir bağışıklık sistemi kazanmaktadır. Şalgam yaprakları birçok yeşil yapraklı bitki türünde görülen vitamin ve mineral değerlerinin özelliklerine sahip olduğu gibi özellikle kalsiyum bakımındanda oldukca fazla zenginliği bulunmaktadır. Bünyesinde bulundurduğu A vitamini, C vitamini ve K vitamini bakımından önemli ölçekte vitamin değeri bulunmaktadır diğer taraftan ise lif içeriği sayesinde kemiklerimiz ve kaslarımız daha güçlü bir yapı toplamaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde kanserli hücreleri yakar ve yokeder. Kanserde büyük savaşcı olarak kullanılabilir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü