• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kış Aylarında Çocuklarımızı Hastalıklardan Korumanın Yöntemleri

hastaliklar1

Çocuklarımızı ÖZellikle Kış Aylarında Hastalıklardan Korumamızın Yöntemleri

İçinde bulunduğumuz kış mevsili çerçevesinde, çocuklarımızın hastalıklardan korunmasında önemli bilgiler taşıyan pek çok kural bulunmaktadır, başlıca hastalıklardan korunma kuralları hakkında önemli bilgileri şu şekilde aktarabiliriz.

bebegimizÖncelikli hedefimiz, çocuklarımızı hastalıklardan korunması için doktorlarımız tarafından verilen aşı takviminin ertelenmeden, uygulanması gerekmektedir. Çocuklarımızın bağışıklık sistemlerinde, güçsüzlüğü fırsat bilecek olan hastalıklar, çocuğunuz için kolay lokma olmaması gerekmektedir. Aşı’nın temelinde bulunan, hastalığa hastalıkla tedavi yöntemi sayesinde çocuklarımız yapılan aşılarla, herhangi bir hastalığa yakalanmadan önce, vücuda salınan daha küçük miktarda hastalık sayesinde vücudumuzun bağışıklık sisteminin daha korunaklı hale dönüşmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Hastalık Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Önlemlerbebegimiz2

Öncelikli hedefimiz çocuğumuza temizlik ve titizliği duygusal anlamda aşılamak olmalıdır. Şöyle söyleyebilirizki çocuklarımızın yetiştirilmesinde, cocukluk dönemleri çok fazla önem arz etmektedir, ağaç yaşken eğilir sözünü hatırlatalım. Çocuklarımıza tuvalet öncesi ve sonrası ellerini yılamaları gerektiğini, gereksiz yerlere dokunmaması gerektiğini öğretmemiz gerekmektedir.

cocugumuzHasta Çocuğumuzu Toplum İçerisine Çıkarmamalıyız

Ailelerin yapmış olduğu önemli hatalardan biriside, hasta olmuş çocuğumuzu okul veya anaokulu gibi toplumlar mekanlara getirmek olacaktır. Çocuğumuzun hasta olması sebebi ile diğer çocuklarda tehlike altına olacaktır. Bu sebepten dolayı bulaşıcı hastalık taşıyan çocuklarımızı toplumlar mekanlarda başka çocuklarla yakışlaştırmamız yerine, evimizde güzelce beslememizde fayda bulunmaktadır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü