• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

14 NİSANDA GIDA MÜHENDİSLERİ TAKSİMDE !!

ARANAN KAN BULUNDU!

Son günlerde yaşanan gıda hileleri, GDO, üretim yapan firmalarda hijyenik açıdan sıkıntılar ve farklı ürünlerin piyasaya sürülmesi gibi durumların patlak vermesi, gıda denetimlerinde sıkıntıların olduğu düşüncesini iyiden iyiye gün yüzüne çıkarmıştır.
Gıda Mühendisleri çözüm reçetesi için Taksim’de….
Gıda Mühendisliği; gıdanın üretimiyle “tarladan çatala” kadar bilimsel ve mühendislik bilgileri ile gıdaların güvenilir bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını sağlayan ve gıdalardan uygun bir şekilde yararlanmayı sağlayan mühendislik dalıdır. Temel amacı insanların güvenilir gıdaya ulaşmasıdır.

Ülkemizde gıdaların tarladan / çiftlikten sofraya kadar halkımıza güvenli olarak arzından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumludur. Bunu sağlamak için tarlada Ziraat Mühendisi’nin, çiftlikte Veteriner Hekim’in; gıda üretiminde ise Gıda Mühendisi’nin var olması ve gerekli denetimi sağlaması büyük önem taşımaktadır.
500 000 gıda üretim/satış noktasının denetimi yaklaşık 4700 kişi ile yapılmaya çalışılmakta; Bu kişilerin de sadece % 20’si Gıda Mühendislerinden oluşmaktadır. Bunun sonucunda; Bakanlık bünyesinde eğitimi gıda ile ilgili yetki taşımaya uygun olmayan pek çok kişi alanı dışında çalışmaya itilmektedir. Örneğin, köyde hizmet vermek amacıyla özel olarak istihdam edilen kişiler gıda denetçi açığını kapatmak için köyden uzaklaştırılmakta ve aslında gıda denetçilerinin yapması gereken görevleri üstlenmek zorunda bırakılmaktadırlar. Bu koşullarda; kamuda yeterli gıda mühendisi istihdamı sağlanmadığı için gıda denetimleri yetersiz yapılmakta ve gıda güvenliği sağlanamamaktadır.
Sayın Bakanımızın televizyon programında verdiği söz doğrultusunda 2013 yılında yapılması planlanan 2500 personel alımında tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak için güvenli gıda aşamasının gerçekleşmesine katkı sağlayacak Gıda Mühendisilerinin en kısa sürede yüzünün artık güldürülmesini bekliyoruz. .

14 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMI

Saat:12.00’de Galatasaray Lisesi’nden başlayarak İstiklal Caddesi boyunca yapılacak yürüyüş sonunda Taksim Meydanında toplanıp, Kızılaya kan bağışı yapılacak ( Kızılaydan olumlu dönüş olması halinde), tulum eşliğinde horon oynanacak, bozuk gıda standı kurulacak, imza kampanyamız için imzalar toplanacak, son olarak basın bildirisi okunarak etkinliğimiz son bulacaktır.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubenin bizim için çok önemli olan bu etkinliğine AKTİF GIDA MÜHENDİSLERİ PLATFORMU olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Gıda Mühendisleri olarak TEK SES, TEK YÜREK olarak orada olacağız. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

İrtibat no : 0534 731 6323

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü