• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Organlarımızın Görevleri Nelerdir?

Organlarımızın Görevleri Nelerdir?

Organlarım Görev Başında – Organlarımız:

Mide:

Yediğimiz besinler midemizde toplanır. Midemiz bu besinleri küçük parçalara ayırıp bağırsaklara gönderir. Bağırsaklar da yiyeceklerdeki yararlı maddeleri kana karıştırır. Midemizin sağlığı için çok sıcak ve çok soğuk şeyler yiyip içmemeliyiz.

Akciğerler:

Nefes alıp vermemizi sağlar. Ağız ve burundan alınan hava akciğerlerimize gelir. Burada kanımız hava ile temizlenerek kalbe gönderilir. Akciğerlerimizin sağlığı için kalabalık, havasız ve tozlu yerlerde fazla durmamalıyız.

Kalp:

Akciğerlerin temizlediği kan, kalbimize gelir ve kalbimizden tüm vücudumuza pompalanır. Vücudumuzda kirlenen kan tekrar kalbimize gelir ve buradan temizlenmek üzere akciğerlere gönderilir.

Göz:

Çevremizdeki cisimleri görmemizi sağlayan duyu organımızdır.

Burun:

Nefes alıp vermemizde görev alan burnumuz çevremizdeki kokuları da almamızı sağlar.

Kulak:

Etrafımızdaki sesleri işitmemizi sağlayan duyu organımızdır.

Dil:

Yediğimiz besinlerin tadını almamızı sağlar. Dilimiz aynı zamanda konuşma, yutkunma, çiğneme olaylarında da görev alır. Vücudumuzdaki her organın bir görevi vardır. Organlarımız bu görevlerini yapamazsa sağlığımız bozulur.

Sağlıklı Büyümek İstiyorum – Sağlığımızı Koruyalım:

Sağlıklı bir yaşam için her çeşit besinden yeteri kadar yeyip dengeli beslenmeliyiz. Meyve ve sebzeleri bol su ile iyice yıkadıktan sonra tüketmeliyiz. Besinleri taze ve temiz olarak tüket- meliyiz. Bayat ve bozuk yiyecekleri yememeliyiz. Yemek aralarında iştah kesici yiyecekler yememeliyiz. Sabah, öğlen ve akşam öğünlerini mutlaka yapmalıyız. Sağlığımız için kişisel bakımımıza ve temizliğimize dikkat etmeliyiz. Spor yapmak da vücut sağlığımız için önemlidir.
SORU:
Aşağıdaki resimlerde bulunan davranışlardan hangisi sağlığını korumaya dikkat eden birine ait olabilir?
3
CEVAP:
Sigara içmek sağlığımızı olumsuz etkiler. Meyveler tüketilmeden önce bol su ile iyice yıkanmalıdır. Bundan dolayı A ve C seçeneklerindeki davranışlar sağlığını korumaya dikkat eden birine ait olamaz. Süt içmek sağlıklı bir gelişim için gerekli oldu-
ğundan B seçeneğindeki davranış doğrudur.
Doğru Yanıt B

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü