• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Vücudumuz Hangi Kısımlardan Oluşur ?

Vücudumuz Hangi Kısımlardan Oluşur ?

Vücudumuz Değerlidir – Vücudum:

Vücudumuz üç bölümden oluşur. Bunlar, baş, gövde, kollar ve bacaklardır. Vücudumuzun üst kısmında başımız bulunur. Ağız, göz, burun, kulaklar ve beynimiz başımızda bulunur. Başımız, kollarımız ve bacaklarımız gövdemize bağlıdır. Gövdemiz iç organlarımızı korur. Kollarımız omuzlarla gövdeye bağlanır. Kolumuzun ucunda elimiz bulunur. Elimizle çevremizdeki eşyalara dokunur, tutar, onları hareket ettirebiliriz. Bacaklarımız vücudumuzu taşır, hareket etmemizi sağlar. Bacaklarımız kalça ile gövdeye bağlanır. Bacağımızın ucunda ayağımız bulunur. Okulda ve okul dışında oyun oynarken kendimize ve arkadaşlarımıza zarar verebiliriz. Oyun oynarken itme, vurma, kovalama gibi davranışlardan uzak durmalıyız. Oyun oynarken kesici, delici, patlayıcı ve yanıcı eşyalarla oyun oynamamalıyız. Bu tür eşyalar vücudumuza zarar verebilir.

Sağlığımızı Koruyabiliriz – Sağlığımı Korumak İçin:

Sağlığımızı korumak için temizliğimize dikkat etmeli, ellerimizi sık sık sabunla yıkamalıyız. Dengeli ve düzenli beslenmeli, meyve ve sebzeleri yıkayarak tüketmeliyiz. Açıkta satılan yiyecekleri almamalıyız. Terliyken soğuk su içmemeli, terledikten sonra terli giysilerimizi değiştirmeliyiz. Dışarı çıkarken hava durumuna uygun giyinmeliyiz. Düzenli olarak dişlerimizi fırçalamalı, aşılarımızı olmalıyız.
Sağlığımızı korumamak hastalıklara neden olmanın yanı sıra derslerimizdeki başarımızı da olumsuz yönde etkiler.

Eğlence Var – Plan Yapıyorum:


İnsanlar doğum günlerinde, düğünlerde, sünnet törenlerinde, yeni yılda ve bayramlarda sevdikleriyle birlikte özel kutlamalar yaparlar. Özel günlerimizde arkadaşlarımızla birlikte kutlama yapmak, eğlenmek bizi mutlu eder ve güzel vakit geçiririz. Özel günlerimizde yapacaklarımızı önceden planlamalıyız. Gerekirse görev dağılımı yaparak işleri arkadaşlarımız arasında paylaşmalıyız.

SORU:
Aşağıdaki görsellerde bulunan çocuklardan hangisi sağlığını korumaya dikkat etmemektedir?

3

CEVAP:
A seçeneğindeki görselde dengeli beslenen çocuk sağlığını korumaya dikkat etmektedir. B seçeneğindeki görselde sebzeleri yıkayarak tüketen çocuk sağlığını korumaya dikkat etmektedir. Terliyken soğuk su içmek sağlığımıza zarar verdiğinden C seçeneğindeki görselde bulunan çocuk sağlığını korumaya dikkat etmemektedir.

Doğru Yanıt C

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü