• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Okul Araç ve Gereçleri Nasıl Kullanılır ?

Okul Araç ve Gereçleri Nasıl Kullanılır ?

Bu Okul Hepimizin – Neden Özenli Kullanmalıyız?:

Okulda ve sınıfta kullandığımız araç ve gereçleri özenli kullanmaya dikkat etmeliyiz. Özenli kullanmayanları uyarmalıyız. Çünkü bizden sonra başka öğrenciler de bu araç ve gereçleri kullanacaktır. Onlara bu eşyaları temiz ve sağlam olarak bırakmalıyız. Okulda her- kes tarafından yararlanılan bazı araç ve gereçler; panolar, bayrak, yangın tüpleri, haritalar, laboratuvar malzemeleri, bilgisayar ve televizyon, masa ve sandalyeler, bahçedeki oturma banklarıdır. Sınıfımızdaki bazı araç ve gereçler; öğretmen masası ve sandalyesi, yazı tahtası, tebeşir ve silgi, sıralar,sınıf kitap- lığı, sınıf panosu, şeref köşesi, askılıklar ve çöp kutusudur.

Okul Yolu – Ulaşım Araçlarını Gözlemliyorum:

Yük ve yolcu taşıyan ulaşım araçlarına taşıt denir. Taşıtlar kullanıldığı yerlere, göre üçe ayrılır. Bunlar; kara taşıtları, deniz taşıtları ve hava taşıtlarıdır. Taşıtların, üzerinde hareket ettiği yola taşıt yolu denir. Başlıca taşıt yolları; kara yolu, hava yolu, deniz yolu, demir yoludur. İnsanların, hayvanların ve araçların kara yolları üzerindeki hareketine trafik denir. Trafikte araçsız olarak hareket eden insanlara ise yaya denir. Yayalar için ayrılan yollara yaya yolu denir. Yayaların güvenli bir şekilde karşı- dan karşıya geçebilmeleri için belirlenmiş yol kısımlarına yaya geçidi denir. Okulların çevrelerinde öğrencilerin geçişi için ayrılmış ve işaretlenmiş yol bölümüne okul geçidi denir. Trafik Işıkları insanların ve araçların düzenli bir şekilde hareketini sağlayan ışıklı uyarılardır. Kendimizin ve başkalarının güvenliği için trafik kurallarına uymalıyız.

Karşılaştığımız İnsanlar – Okul Yolunda:

Okula geliş ve gidişlerde tanıdığımız ve tanımadığımız birçok insanla karşılaşıyoruz. Tanıdıklarımızla karşılaş- tığımızda, onlara karşı güler yüzlü ve kibar olmalı günaydın, iyi günler gibi nezaket ifadeleri kullanmalıyız. Tanımadığımız insanlarla karşılaştığımızda; konuşmamalıyız, yiyecek ve içecek verirlerse almamalıyız. Tanımadığımız insanlarla birlikte hiçbir yere gitmemeliyiz. Otobüslerde karşılaştığımız yaşlılara, hamile bayanlara ve çocuklu insanlara yer vermeliyiz.

SORU:
Aşağıdaki görsellerden hangisinde trafik kurallarına aykırı bir davranış bulunmaktadır?

2

 

CEVAP:
B seçeneğindeki kişi güvenli geçiş için üst geçidi kullanarak trafik kuralları- na uygun davranmıştır. C seçeneğindeki çocuk karşıdan karşıya geçebilmek için yeşil ışık yanmasını bekleyerek trafik kurallarına uymuştur. Ancak A seçeneğinde kırmızı ışıkta geçilerek trafik kurallarına uyulmamıştır.
Doğru Yanıt A

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü