• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Çocuklar İçin Faydalı Besinler; Çocuklar Nasıl Beslenmeli?

Çocuklar gıda ihtiyacı yetişkin bir insanınkinden farklılık gösterir. çocukların büyüme ve gelişmesi için ve tabi sağlığı için beslenmesine çok daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. gerekli vitaminleri, mineralleri yeteri miktarda almaları onların sağlığı açısından çok cocuklar nasil beslenmeliönemlidir. çocuklarımızın mutlaka tüketmesi gereken, onların sağlığı açısından önemli gıdalar şöyledir;

Havuç C ve A vitamini açısından zengindir. çocuklarda bağırsak kurtlarına etkisi olur.

Ispanak çocuklara ve hastalara bol miktarda yedirilmelidir.

Kivi A, C, P vitamini açısından son derece zengin bir meyvedir ve çocuk gelişiminde son derece sağlıklı bir besindir.

Marul; öz suyunda bulunan maddeler küçük çocukların göğsünü yumuşatıcı etki yapar. Öksürüklerine iyi gelir. Büyüme çağındaki çocuklara çok yararlı bir besindir.

Mısır; çocukların gelişiminde çok yararlı bir besindir.

Domates de çocuklar için faydalıdır. Bebeklere sıkılarak içirilen suyu çok yararlıdır; çünkü domates çocuklar için gerekli kalsiyum, fosfor, potasyum ve organik tuz içermektedir.

Yulaf tiroid bezinin çalışmasını sağlar ve hızlandırır. Toksin atıcıdır. İçerdiği vitamin ve mineraller özellikle çocuklara iyi gelir.

bunlar dışında çocuklarda görülen kızamık, kızıl gibi hastalıklar için menekşenin iyileştirici bir etkisi vardır. dövülerek çocuğun vücuduna sarıldığında kızamık ve kızıl gibi hastalıklara iyi gelir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü