• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bebeği Yıkarken Nelere Dikkat Edilmelidir? Bebekler Nasıl Yıkanmalıdır?

Yeni anne olanların bebeklerini yıkarken tedirgin olmaları normaldir. ancak bebeği yıkadıkça ve tecrübe kazandıkça giderek daha kolay bir hale gelecektir. bebeğinizi yıkarken bir kaç küçük noktaya özen göstermekte fayda var.

bebek nasil yikaniröncelikle tüm annelerin bildiği gibi bebeklerin göz yakmayan, özel formüllü bebe şampuanıyla yıkanması gerekir. yıkamaya başlamadan önce ön hazırlık yapın ve banyo sonrası gereken malzemeleri hazır bulundurun. bu malzemeler;

havlu, nemlendirici yağ, pişik kremi, kulak temizleme çubuğu, temiz giysi, göbeği henüz düşmemişse göbeğinin bakımı için %70’lik saf alkol.

bebeğiniz yıkayacağınız suyun sıcaklığı da onun hassas cildi için önemlidir. suyun sıcaklığını dirseğinizle kontrol edin. Tüm bu işlemlerden sonra yıkamaya başlayabilirsiniz

önce bebeğinizi kolunuzun iç tarafına alın. bu şekilde yıkamaya başlayın. yeni doğan bebekler için özel olarak üretilen şampuandan bir miktar avucunuza alarak önce bebeğinizin vücudunun ön tarafını sonra da arka tarafını yıkayın. bebeğinizin başını yıkarken kulaklarına su kaçmamasına dikkat edin. bunun için bebeğinizi kolunuzun iç tarafıyla yüz üstü gelecek şekilde tutarak yıkayın.

yıkama işlemi bittikten sonra hemen havluya sarıp kurulayın ve özel losyonuyla masaj yapın ve giydirin.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü