• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Doğum Sonrası İçin Bilinmesi Gerekenler

Bir kadının yaşamının en güzel olayıdır anne olmak. aylar süren o uzun ve sabırsız bekleyişin ardından dünyanın en güzel varlığını kucağınıza aldığınızda sizden mutlusu yoktur. bununla birlikte doğumdan sonraki süreçte yeni annelerin aklına bir çok soru takılır. işte doğum sonrası için bilmeniz gerekenler;

-doğum sonrası doğal bir fizyolojik süreç olarak akıntılar görülür. bu akıntılar ortalama 4-8 hafta kadar devam eder. süresi kişiye göre değişir. kimi annede 4 hafta, kimisinde 6, 8 haftaya kadar sürer. akıntının şekli ise doğum sonrası ilk günlerde yoğun açık kırmızı olmakla birlikte daha sonra pembe ve kahverengiye döner ve gittikçe azalır. rahmin yavaş yavaş toparlanmasıyla sarı ve beyaza dönerek sona erer. annelerin burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta bu süre içerisinde kesinlikle tampon kullanılmamasıdır.

-doğumdan sonra hemen diyet yapmayın. yediğiniz içtiğiniz her şey sütle birlikte bebeğinize geçtiği için doğum sonrası doğru ve dengeli beslenmek önemli. biraz zamana bırakın ve sabredin. bir kaç aya kadar eski formunuza zaten kavuşacaksınız.

-doğum sonrası rahminiz enfeksiyonlara karşı savunmasızdır. bu nedenle uzun uzun banyo keyfi yapmaktan kaçının. bu süre içinde duş almakla yetinin. akıntınız bittikten sonra ise banyo yapabilirsiniz.

-doğumda eğer cerrahi bir müdahale yapıldıysa, iyileşene kadar cinsel ilişkiden kaçının.

-emzirdiğiniz sürece alkol kullanmayın. zira alkol tükettiğinizde diğer yiyip içtiğiniz her şey gibi alkol de sütle birlikte bebeğinize geçer. ancak biranın anne sütünü arttırıcı etkisinden dolayı alkolsüz bira içebilirsiniz. tabi makul ölçülerde.

-doğumdan sonraki ilk günlerde ağır kaldırmayın ve ani hareketlerden kaçının.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü