• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir? Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Ağız kokusu ya da tıbbi terimiyle halitotis sağlık problemi olarak kabul edilip edilmemesi bir yana sosyal yaşamda büyük sıkıntılara yol açmakta hatta özgüven eksikliği, psikolojik bozukluk gibi sorunları beraberinde getirmektedir. ağız kokusu problemi yaşayan insanların sayısı oldukça fazla olmakla birlikte bu durum kader değildir.

ağız kokusunun en büyük sebebi ağızda biriken bakteriler. bu nedenle dişleri fırçalamanın yanı sıra dil temizliğine de dikkat etmek çok önemli. özellikle dilin arka tarafında biriken bakteriler ağzın daha kötü kokmasına sebep oluyor. dilin fırçalanmasının dışında gargara yapmak bu duruma çare olabilir. özellikle çinko içerikli gargaralar kullanılmalı. tabi bu yöntemler herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişilerde etkili olur. örneğin diş ve diş eti problemi var ise bu durumda bir diş hekiminden yardım almakta fayda var. zira diş çürükleri, diş eti iltihapları ciddi derecede ağız kokusuna sebep olur ve tedavi gerektirir.

diş ve dil temizliği dışında ağız kokusunu önlemenin diğer bir kaç basit yöntemi şunlardır;

-diş ipi kullanarak diş fırçasının çıkaramadığı ve ağız içinde bakteri üremesini kolaylaştırıcı etki yapan yemek artıklarını temizlemek

-bol bol su içmek

-basit şeker tüketmekten kaçınmak

-tarçın tüketmek

-lokmaları iyice çiğneyerek yutmak

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü