• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Nasır Neden Olur, Nasıl Geçer?

sürtünme ve basınç gibi sebeplerle insan derisinin kalınlaşıp katılaşmasına nasır denir. nasır çoğunlukla el ve ayaklarda görülen bir durumdur. ayaklarda oluşan nasırın en önemli sebebi yanlış ayakkabı kullanımıdır. yüksek topuklu, dar, sivri burunlu ayakkabılar, ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar nasıra sebep olur. ayrıca sıcaktan kaynaklanan terleme, ayağın havasız kalması sebebiyle de nasır meydana gelebilir.

Nasır nasıl geçer?

Nasırdan kesin olarak kurtulmanın en iyi yolu nasıra neden olan faktörleri ortadan kaldırmaktır. özellikle ayakta oluşan nasırlardan kesin olarak kurtulmak için ayak yapısına uygun bir ayakkabı giymek gerekir.

öncelikle nasırı kesmek son derece yanlış bir davranıştır. zira bu durum yaralanmaya ve iltihaplanmalara yol açabilir. büyük bir nasırsa ve kesilmesi gerekiyorsa bu işlemin bir uzman tarafından yapılması gerekir.

bunun dışında badem yağı ve E vitamini içerikli kremler nasırın yumuşamasına ve küçülmesine yardımcıdır. salisilik asit içeren bantlar da nasır tedavisi için sıklıkla kullanılsa da bilinçli olarak kullanılması çok önemlidir. alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilen bu bantları diyabeti olanlar kullanmadan önce mutlaka bir hekime başvurmalıdır. nasır etrafında tahriş ya da kızarıklık görülmesi durumunda da doktora danışılmalı, kendi kendine tedavi edilmeye çalışılmamalıdır.

Son Yorum
  1. Barbaros şişko
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü