• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Gebelik Belirtileri Nelerdir? Gebelik En Erken Ne Zaman Anlaşılır?

Anne olmak dünyanın en güzel mucizesidir. bu mucizeyi yaşamak isteyen kadınlar hamile olup olmadıklarını öğrenebilmek için sabırsızlanırlar. gebelik belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte kimileri bu belirtileri hiç yaşamaz. sık görülen gebelik belirtileri şöyledir;

-Adet gecikmesi: gebeliğin en erken belirtisidir. adet gecikmesinden önce kadınlar genelde herhangi bir belirti yaşamaz. ancak adet gecikmesinin her zaman kesin gebelik belirtisi olduğunu da söyleyemeyiz tabiki. zira mevsim değişikliği, stres, çeşitli kadın hastalıkları  vb. gibi sebeplerle de adet gecikmesi yaşanabilir. ancak yine de gebelik planlayan kadın için en erken belirti adet gecikmesidir. evde idrarla yapılan gebelik testinden sonuç alabilmek için adet gecikmesinin üstünden en az 4-5 gün geçmiş olması gerekir. sabredemiyorsanız bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi yaptırabilirsiniz.

-Bulantı/Kusma: gebelik hormonu düzeyindeki artış sebebiyle hamileliğin ilk dönemlerinde özellikle sabahları bulantı ya da kusma olur. kimileri bu durumu çok şiddetli yaşayabilirken kimi kadınlar hiç yaşamaz. bu belirti genelde gebeliğin 2. haftasında başlar, 10. haftasına kadar devam edebilir. bazı kadınlar da adet gecikmesinden önce dahi görülebilir.

-Göğüslerde hassasiyet/ağrı: çoğu kadında adet öncesi yaşanan bir durumdur. ancak aynı zamanda gebelik belirtisidir. göğüslerde ağrı, sızı, hassaslık, meme ucunda uyuşma hissi, meme başının koyulaşması gibi belirtiler de erken gebelik belirtilerindendir.

bunlar dışında diğer erken gebelik belirtileri şunlardır;

-aşırı yorgunluk, uyku hali

-sık idrara çıkma

-baş dönmesi, baş ağrısı,

-kokulara karşı hassasiyet, bazı yiyeceklerden tiksinme ya da iştahın artması

-akıntının artması (renksiz ve kokusuz)

-kabızlık

-ağızda tükürük salgısının artması

-vücut ısısında artış

-ruh halinde değişim

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü