• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Detoks Nedir, Nasıl Yapılır? Kimler Detoks Yapmalıdır?

Detoks, vücudumuzda biriken toksinlerin dışarı atılmasıdır. sürekli yorgunluk halsizlik, baş ağrısı, kolayca nezle olmak, asabiyet, baş dönmesi, ruhsal durumun sürekli değişmesi, ağız kokusu, ateş, depresyon gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorsanız detoksa ihtiyacınız var demektir. bunun dışında göz altı morlukları olanlar, kabızlık, ishal durumu yaşayanlar, cildinde akne problemi yaşayanlar, sigara ve alkol kullanan insanların da detoks yaptırması faydalı olacaktır.

detoks yaptırabilmek için öncelikle kanımızdaki oksijen miktarının normal düzeyde olması gerekiyor. diğer önemli bir husus ise dünde 2 litre su içmektir. ancak içtiğimiz suyun niteliği de çok önemli. yani suyun ph değeri 7.35 ila 7.60 değerleri arasında olmalıdır. son zamanlarda tüketimi oldukça artan bitki çayları detoks konusunda bize yardımcı olur. faydaları saymakla bitmeyen yeşil çay bunların başında gelir. ayrıca ginseng, ginko biloba, zencefil, meyankökü vücudumuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

detoks için en iyi yollardan biri de sıcak suyla banyo ve masaj. sıcak suyla banyo yapın ve doğal bir yağ kullanarak vücudunuza masaj yapın. ancak öncesinde kese yaparak ölü derilerden kurtulmayı unutmayın.

sağlıklı bir yaşam için doğru, dengeli beslenme, düzenli uyku gibi faktörlerin önemi yadsınamaz. doğru ve dengeli beslenin, vücudunuzu çinko, kalsiyum, A, B3, C ve E vitaminlerinden mahrum bırakmayın. bol bol maydanoz ve sarımsak tüketmeye çalışın. ayrıca sabahları uyandığında ilk işiniz bir bardak ılık suya bir kaşık limon suyu ya da elma sirkesi katarak için.

detoks her ne kadar vücudumuzu toksinlerden arındıran bir yöntem olsa da herkesin bilinçsizce yapması sakıncalı olabilir. örneğin hamile ve emziren kadınlar detoks yapmaktan kaçınmalıdır. ayrıca yüksek tansiyon, kalp damar hastalığı olanlar detoks yerine düzenli ve dengeli beslenmelidir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü