• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Tansiyon Neden Düşer? Tansiyon Düşüklüğünün (Hipotansiyon) Sebepleri

Tansiyon düşüklüğü nedir?

kalbin pompaladığı kanın damarlara basınç uygulamasıdır. normal tansiyon değerleri büyük 12, küçük 8 olmalıdır. eğer büyük tansiyon 10, küçük tansiyon 6’nın altına düşerse tansiyon düşüklüğü sorunu var demektir.

Tansiyon düşüklüğünün belirtileri nelerdir?

çoğu zaman ani şekilde ayağa kalkma, eğilme gibi durumlarda baş dönmesi, göz kararması şeklinde kendini belli etmekle birlikte bazı kişilerde hiç belirti vermeyebilir. düşük tansiyon  bazen nefes darlığına, kan akışını kısıtladığından el ve ayaklarda soğumaya üşümeye sebep olur. yorgunluk, sürekli esneme ve uyku hali (özellikle yemeklerden sonra)

Düşük Tansiyon tehlikeli midir?

düşük tansiyon kalbin yeterli derecede beslenememesine ve dolayısıyla kanı gerektiği gibi pompalayamamasına sebep olur. bu da diğer organlara kan gitmemesine ve bu organların beslenememesine yol açar. en fazla etkilenen organlar ise beyin (ki vücudumuzun merkezidir), kalp ve böbreklerdir. o nedenle düşük tansiyon kronik bir hal aldıysa derhal bir doktora başvurmakta fayda var.

Tansiyon neden düşer?

bazı ilaçların kullanımı, kalp adalelerinin zayıflığı, kalp ritm bozukluğu gibi kalp ile ilgili sorunlar, böbrek üstü bezinin az çalışması nedeniyle tuz kaybı olması, kansızlık, aşırı yorgunluk,

tansiyon düşüklüğü olanlar ne yapmalıdır?

tansiyon düştüğünde uzanıp ayakları havaya kaldırmak, tuzlu bir ayran içmek, dinlenmek yararlı olur. ayrıca açık havada dolaşmak, çok fazla yemek yiyerek mideyi yormamak, güneş banyosu, özellikle geceleri soğuk bir duş almak tansiyon düşüklüğüne iyi gelir. ancak sürekli tansiyon düşüklüğü sorunu yaşayanların ihmal etmeden doktora görünmesinde fayda var. zira düşük tansiyon kalp, böbrek ve beyine yeterli kan pompalanmasını engelleyerek ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü