• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır?

İnsana huzur veren görüntüsü ve evimize kattığı hoş havasıyla güzel balıklarla renklendirilmiş akvaryumlar pek çok insanın evini süslüyor. Ancak pek çok evcil hayvanın ihtiyacı olduğu gibi balıklarımız için de akvaryumun bakımı çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

Akvaryumu temizlemek için bir kaç adımı takip etmek gerekiyor; bunun için ilk aşama suyun değiştirilmesi ve akvaryum dibinin temizlenmesidir. öncelikle akvaryumun bağlı filtre, ısıtıcı ve aydınlatma fişlerini prizden çekmeyi unutmayın. suyu boşaltmak için bir sifon ve bir kaba ihtiyacınız olacak. fişleri prizden çektikten sonra sifonun kalın ucunu akvaryuma, ince ucunu ise kaba tutun ve bu şekilde kirli suyun kaba boşaltılmasını sağlayın. ancak hiç bir zaman akvaryumu tamamen boşaltmayın. suyu boşaltırken  dipteki pisliklerin de temizlenmesi için sifonu akvaryumun dibinde gezdirin.

ardından filtre ve cam temizliği yapıyoruz. filtreyi çıkararak parçalara ayırıp akvaryumdan boşalttığınız suyla güzelce temizleyin. ardından bir bulaşık süngeri yardımıyla akvaryumun camını güzelce silin. aynı şekilde ısıtıcıyı da bulaşık süngeriyle sildikten sonra dezenfekte amacıyla akvaryuma 1-2 çay kaşığı kadar tuz ekleyebilirsiniz. hepsi bu kadar…

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü