• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

Maden suyu ülkemizde çok fazla tüketilmese de faydaları saymakla bitmeyen mucizevi bir doğal içecektir. her ne kadar halk arasında “soda” olarak bilinse de soda ve maden suyu birbirinden farklı içeceklerdir. şöyle ki;

maden suyu yerin derinliklerinden çıkan ve çıkarken de mineral ve karbondioksit gazını beraberinde getiren tamamıyla doğal bir içecektir. sodada karbondioksit bulunmakla birlikte mineral içermez, maden suyu gibi doğal değildir. yani maden suyu içerdiği zengin mineraller sayesinde sağlık açısından çok faydalı iken sodanın mideyi rahatlatma dışında bir faydası bulunmuyor.

maden suyunun içinde hangi mineraller vardır?

maden suyunun mineral açısından zengin olduğunu söylemiştik. bu mineraller kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, klor, florür gibi minerallerdir. özellikle yaz aylarında terleme nedeniyle kaybedilen su ve mineral kaybını karşılamak için maden suyu tüketimi büyük önem taşıyor. içinde bulunan kalsiyum kemik gelişi, kalp damar sağlığında, magnezyum kalp, sinir sistemi sağlığı ve enerji üretiminde, florür ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip.

ayrıca sindirim sistemi, boşaltım sistemi sağlığında da büyük bir rolü olmasının yanı sıra cilt için de oldukça faydalı. maden suyunu içerek ya da cildinize sürerek, cildinize ne kadar faydalı olduğunu fark edersiniz. zira cildinize istediği mineral ve nemi kazandırarak pürüzsüzleştirir ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

maden suyunun bilinen hiç bir zararı yok ancak her şeyde olduğu gibi maden suyunun da fazlası zarar. o nedenle günde bir-iki şişe tüketmeniz yeterli. anne adayları da maden suyunu hiç endişe etmeden tüketebilir. çünkü hamilelik döneminde vücudun mineral ve sıvı ihtiyacı artar. bu ihtiyacı da maden suyu içerek rahatlıkla karşılayabilirsiniz. aynı şekilde çocuklar da maden suyu tüketmelidir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü