• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Diş Eti Çekilmesi Nedir? Diş Eti Çekilmesinin Sebepleri ve Tedavisi

Diş eti çekilmesi pek çok insanda görülen bir rahatsızlık olmakla birlikte ne yazık ki gerektiği kadar önemsenmemektedir. oysa ki diş eti çekilmesi zamanında tedavi edilmediği takdirde sağlam olan dişlerin de kaybedilmesine yol açmaktadır. diş eti çekilmesi, dişleri fırçalarken diş etlerinin kanamasına, dişlerde hassasiyet ve ağrıya sebep olur.

peki diş eti çekilmesinin sebepleri nelerdir? en başta gelen sebep diş fırçalama konusunda yapılan hatalardır. dişlerini fırçalamayan kişilerde diş eti çekilmesiyle birlikte pek çok diş hastalığı görüldüğü gibi dişlerini fırçalayan insanlarda da diş eti çekilmesi yaygın olarak görülür. bu yüzden kendi diş yapımıza uygun bir diş fırçası ve diş macunu seçmek çok önemli. bu konuda da  size yardımcı olabilecek en doğru kişi diş hekiminizdir. doğru bir diş macunu, diş fırçası seçimi ve günde 2 kez doğru yöntemle dişlerinizi fırçalayarak diş eti çekilmesinden kendinizi koruyabilirsiniz.

ister böyle bir rahatsızlığınız olsun ister olmasın altı ayda bir diş hekimine giderek dişlerinizi kontrol ettirmelisiniz. diş eti çekilmesinden muzdarip olanlar ise öncelikle diş hekimine başvurarak dişlerini temizletmeli, doktorun belirlediği tedaviyi olmalı ve ardından gerekli diş macunu ve diş fırçası tavsiyesini alarak düzenli ve doğru bir şekilde dişlerini fırçalamalıdır.

unutmayın ki diş ve diş eti rahatsızlıkları kendisiyle beraber pek çok iç hastalığa da sebep olmaktadır. bu nedenle düzenli bir şekilde dişlerimizi kontrol ettirmeli ve onları ihmal etmeden gerekli bakımı yapmalıyız.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü