• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İngiltere Tarihinde Önemli Bir Yer Tutan Saraylar ve Özellikleri

yüzyıllardan beri meşruti krallıkla yönetilen İngiltere’de pek çok saray vardır. İngiliz mimarisinin üstün birer eseri olan bu sarayların bir bölümü günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Krallıkla yönetilen devletlerin tarihlerinde önemli yer tutan ve İngiltere açısından büyük öneme sahip olan saraylar ve özellikleri şöyledir;

Saint James Sarayı: bugün Londra’yı ziyaret eden turistlerin en önce görmek istedikleri yerlerden biri olan bu sarayı ünlü İngiliz kralı VIII. Henry yaptırmıştır. bu çapkın kral bir saray yaptırmak istemiş ve 12. yy.dan beri cüzamlı genç kızların kapatıldığı hastaneye ait toprakları beğenerek sarayı buraya yaptırdı. Kralın üvey kız kardeşi bu durumdan hep rahatsız olmuş ve buraya hemen hemen hiç ayak basmamıştır. bu saray tarihte bir ara zindan olarak da kullanılmış,  kral I. Charles  burada hapsedilmiştir.

Buchingham sarayı: İngiliz krallık ailesine ait sarayların içinde en çok adı geçen ve en fazla tanınan yapıdır. krallık ailesi bir yolculuğa çıkacağı zaman buradan hareket eder, yabancı devlet adamları burada ağırlanır, krallık ailesinin geleneksel törenleri burada yapılır.

sarayın ilk sahibi 18. yy.da yaşayan Buchingham düküdür. Kralie Victoria’nın 1837’de tahta çıkışından bu yana bu saray İngiliz kraliyet ailesinin Londra’daki resmi konutudur.

Windsor şatosu: krallığın ilk çağlarından beri kraliyet aileleri tatillerini bu şatoda geçirmeyi gelenek haline getirmiştir. ilk şato 11. yy.da Normanlar tarafından yapılmış daha sonra ek ve değişiklikler yapılmıştır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü