• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Çocuğumuzun Uzun Boylu Olması İçin Ona Neler Yedirmeliyiz?

Her anne baba çocuğunu sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için elinden geleni yapar. Çocuklarımızın sağlıklı olarak büyümeleri için gereken koşulların başında iyi ve doğru beslenmek geliyor. Bebeğimizin dünyaya merhaba dediği andan itibaren ilk altı aylık süreç içerisinde anne sütünün mucizeleri tartışılmaz. O nedenle ilk altı ay bebeğimizi anne sütünden mahrum bırakmamak gerekiyor.

Peki sağlıklı beslenmeyle birlikte çocuğunun uzun boylu olmasını isteyen anneler onlara hangi besinleri yedirmelidir? boy uzunluğunda tabiki genetik faktörlerin rolü yadsınamaz ancak belirli besinleri vererek çocuğumuzun fiziksel gelişimini önemli ölçüde destekleyebiliriz

Çocuklarının boylarının uzamasını sağlayan faktörlerin başında kalsiyum geliyor. bu nedenle çocukların kalsiyum içeren besinleri yeterli derecede tüketmesi boylarının uzamasını destekler. süt, peynir, yoğurt, ayran, yumurta ve soya zengin kalsiyum kaynaklarıdır.

bunların başını ise süt çekiyor. süt boy uzamasını desteklerken diğer yandan kemik yapısını da güçlendiriyor. ancak sütten maksimum fayda elde etmek için gece yatmadan önce içirmek gerekiyor.

süt ve süt ürünleri dışında boy bazı sebze ve meyveler de boy uzamasını destekliyor. belki bir çok çocuk tarafından sevilmez ancak brokoli bu konuda önemli bir sebze. çocuğunuz sevmiyor olsa da ona faydalı sebzeyi mutlaka sevdirmeye çalışın zira brokoli bir yandan boy uzamasını desteklerken diğer yandan bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı da koruyor.

boy uzaması açısından kalsiyumun öneminden bahsetmiştir. süt ve süt ürünleri dışında kuru meyveler de önemli kalsiyum kaynağı olduğu için yeterli miktarda tüketilmesi gerekiyor. günde 2’şer kuru kayısı ve incir ya da 1 avuç siyah kuru üzüm, hem çocuğunuzun tatlı gereksinimini karşılar hem de boyunun uzamasına yardımcı olur.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü