• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Tarihte Napolyon’un Yeri; İmparator Napoleon (Napolyon) Bonaparte Neler Yapmıştır?

Yalnız Fransa’nın değil dünyanın yetiştirdiği en büyük askerlerden biri olan Napolyon Bonaparte’ın bir devlet adamı olarak başardığı sayısız büyük işler vardır. Napolyon Bonaparte sayesinde Fransa ve diğer bazı Avrupa devletleri endüstri, ticaret, tarım, şehircilik ve ulaştırmada önemli ilerlemeler gösterdiler.

İşte o başarılarından bazıları;

Kanunlar: Napolyon Bonaparte, Fransız kanunlarının yeni bir görüşle düzenlenmesini sağladı. Hukukçu ve avukatlardan oluşan kurul onun başkanlığında bir çok kanunu derleyip toparladı, anlaşılır duruma getirdi. Code Napoleon diye anılan medeni kanun bunların en ünlüsüdür.

Kanallar: Napolyon, yeni kanallar açtırarak nehirlerde ulaşımı geliştirdi. En önemlisi Rhone ile Ren nehrini birbirine bağlayan kanaldır. Bu önemli su yolu Akdeniz’i Kuzey Denizi’ne bir başka yoldan bağlamış oluyordu. Kanalların açılmasıyla Avrupa’nın ticaret hayatına yeni bir canlılık getirdi.

Yollar: Fransa’daki yolların çoğu kullanılmaz durumdaydı. Napolyon yeni ve geniş yollar yaptırarak Fransa’yı İtalya’ya bağladı.

Bunun dışında, yaptığı çalışmalarla tarım, sanayi, ulaştırma alanlarının da gelişmesini sağlayan Napolyon’un, sözünü ettiğimiz bu faaliyetleri onun en uzun ömürlü başarılarıdır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü