• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Strasbourg Nerededir? Strasbourg Şehri ve Tarihi

Fransa’nın önemli bir kenti olan Strasbourg aynı zamanda Avrupa’nın da en önemli şehirlerindendir. kuzeyden güneye, doğudan batıya uzanan yolların kavşağında yer alan Strasbourg’un kelime anlamı yollar şehridir.

Strasbourg şehrinin tarihi:  Strasbourg’un oldukça karışık bir geçmişi vardır. şehrin eski çağlardaki adı Argentoratum’dur. miladın ilk yıllarında Kuzey İtalya ile Galya (Fransa) arasında önemli bir transit merkezi olan şehir, Batı Roma imparatorluğunun yıkılmasıyla parlak günlerini geride bıraktı. bir süre Frank Krallığının, ardından Karolenj imparatorluğunun egemenliğinde kaldı. 10. yy.da ise Kutsal Roma Germen İmparatorluğunun egemenliği altına girdi. 13. yy.da imparatorluğun birliğinin bozulması üzerine Strasbourg bağımsız bir şehir devleti oldu (1262) 15. yy.da Strasbourg Cumhuriyeti’nin anayasası, çağın ünlü düşünürlerinden Erasmus’u bile hayrete düşürecek kadar mükemmeldi.

Strasbourg Fransa’ya kesin olarak 1681 yılında bağlanmıştır. Fransa kralı 14. Louis, Strasbourg’u bu tarihte topraklarına kattı.  ancak ne var ki 1870’te Strasbourg’u kuşatan Prusya ordusu burayı ele geçirdi ve şehir Alman Birliği’ni meydana getiren küçük devletlerden birinin başkenti oldu. I. Dünya Savaşı sonunda yani 1918’de ise Strasbourg tekrar Fransa topraklarına dahil oldu.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü