• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kara Büyü Nedir? Tarihte Kara Büyünün Yeri

Kara büyü, sağlam bilgilere değil batıl inançlara dayanmaktadır. ama tarihte bazı insanlar kara büyüye o kadar çok inanmışlardır ki saçlarının veya tırnaklarının bir parçasının düşmanının eline geçmesinden korkarlar. eğer bunları büyücüye kaptırmışlarsa ölümden nasıl olsa kurtulamayacaklarını düşünerek kadere boyun eğerler. ilkel toplumların hayatını inceleyen bilginler, büyücünün kabile halkı üzerindeki otoritesini kaybetmeye başladığını anlayınca kara büyüye başvurduklarını görmüşlerdir. büyücü, bu durumda halkın gözünü korkutmak, onları isteklerine boyun eğdirmek ister. kendisine inanmak istemeyen insanın üzerine lanet yağdırmanın yolunu arar.

tarihte bu büyücüler düşmanının hemen ölmesini isterse onun kilden heykelciğini yaparak üzerine çöp batırır ya da çevresine ip dolardı.

ortaçağ avrupasında din adamı, mezarcı, şifacı gibi mesleklere mensup kişiler büyücülükle uğraşmaktaydı. insanların büyüye olan inancı geçmişten günümüzde geldikçe azalmıştır. ayrıca günümüz dünyasında büyünün her çeşidi bilimsel anlamda reddedilmektedir. buna rağmen büyüye olan inanç halen devam etmektedir. fakat başta islam dini olmak üzere bazı dinlerde büyü kesin bir şekilde yasaktır. falcılık da dahil büyü yapmak ve yaptırmak dinimizde kesinlikle haramdır ve büyük bir günahtır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü