• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Diş Çürümesinin Sebepleri Nelerdir? Diş Çürükleri ve Diş Sağlığı

dişlerimiz kan dolaşımıyla beslenirler ve bazen hastalanırlar. bunu da bize ağrı yoluyla bildirirler. diş hastalıkları vücudumuzun diğer organlarında da bozukluklara da yol açar. ağzımızda yaşayan sayısız bakteri ve mikroskobik varlıklar dişlerimizin dışında kaldıkça zararsızdırlar. çünkü dişlerimizin yüzeyini kaplayan mine, bunların fildişi tabakasına ve daha derinlere girmesine engel olur.

örneğin şekerli besinler tükettiğimizde bunlar dişlerimizin arasında kalır. bunlar fırçayla temizlenmezse bir süre sonra fermante olarak asit durumuna geçerler. asitler ise diş minesinin en büyük düşmanıdır. mineyi meydana getiren kalsiyumu eriterek en zayıf yerinden küçük bir delik açarlar. diş böylece çürümeye başlar. bakteriler diş kalesinin içine girebilecekleri bir gedik açmışlardır.

zamanında tedavi edilen diş çürükleri kolayca kapanabilir. dişlerimiz korumanın tek yolu diş sağlığı kurallarına dikkat etmektir. sürekli şekerli besinler tüketen, sıcak yemek yerken çok soğuk su içenlerin dişleri uzun süre sağlam kalmaz. ani sıcaklık ve soğuğun dişler üzerindeki etkisi oldukça olumsuzdur.

sağlık kurallarının ikinci önemli maddesi dişlerin temizliğidir. sabah ve akşam fazla yumuşak olmayan bir fırça ile dişleri fırçalamak çok önemlidir. ayrıca başta C vitamini olmak üzere vitaminler ve madensel tuzlar dişleri koruyan maddelerdendir.

Son Yorumlar
  1. Uyfu
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
  2. Uyfu
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü