• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Giuseppe Verdi Kimdir? Büyük Müzisyen Giuseppe Verdi ve Eserleri

Giuseppe Verdi 1813 yılında Kuzey İtalya’nın Roncole kasabasında doğmuştur. yaşıtlarının yalnız oyun düşündüğü dönemde Verdi’nin tek isteği bir “epinet”inin (piyanoya benzer eski bir müzik aleti) olmasıydı. oğlunun müziğe karşı büyük bir ilgisi olduğunu fark eden babası biriktirdiği parayla Verdi’ye bir epinet aldı. böylece emeline kavuşan Verdi, okulunu ve derslerini ihmal etme pahasına sabahtan akşama kadar müzikle uğraşmaya başladı. 12 yaşına geldiğinde ise kasaba kilisesi orgçuluğuna atandı.

bir süre sonra Milano’ya giderek müzik dersleri aldı. 22 yaşında ise “San Benefico Kontu Hubert” adlı ilk eserini ortaya koydu. Verdi’nin bu ilk eseri Milano’daki Scala Operası’nın repertuvarına alınarak 1839’da sahneye kondu. eseri büyük beğeni toplayan Verdi’nin adı bütün İtalya’ya yayılmaya başladı.

Verdi’nin Diğer Eserleri:

Nabucco: Verdi’nin yaşadığı dönemde İtalya, Avusturya’nın boyunduruğu altındaydı. Verdi, ulusunun duygularını yansıtan Nabucco adlı eserini besteledi. 1842’de sahnelenen bu eser Verdi’nin ününü daha da arttırdı.

Birinci Haçlı Seferinde Lombardiyalı’lar: Verdi  1843 tarihli bu eseriyle İtalyanları Avusturyalılara karşı Haçlı Seferi’ne çağırıyordu. Milanolular 1848 yılında Avusturyalıları ülkelerinden kovarak egemenliklerine kavuştular.

Legnano Savaşı: İtalyan şehirlerinin 1176’da Legnano’da Barbarossa’ya karşı kazandığı zaferin bu defa Avusturyalılar karşısında sağlanması arzusunu yansıtan eseridir.

bu eserleriyle milli bir kahraman olan Verdi 1851-1887 yılları arasında en güzel eserlerini besteledi.

Diğer Eserleri: Hernani, Rigoletto, La Traviata, Vespri Siciliani, Maskeli Balo, Kaderin Gücü, Aida, Otello, Falstaff

Eserlerinin sayısı 30’u aşan Verdi, ömrünün son yıllarını hayır işlerine adadı. 1901 yılında 88 yaşındayken öldü.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü