• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Sağlıklı Saçlar İçin Yapılması Gerekenler; Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçlar, hem erkekler hem kadınlar için çok önemlidir. hepimiz sağlıklı saçlara sahip olmak isteriz ancak ne var ki gereken özeni her zaman göstermeyiz. Saçlarımıza gereken özeni göstersek bile bu konuda bilinçli olmakta fayda var. zira sağlıklı, yumuşak, gür saçlar vaad eden her kozmetik ürününü kullanmak da hiç doğru bir yaklaşım değil. fayda sağlasın diye kullandığımız ürünler -örneğin şampunlar- içerdikleri kimyasallar nedeniyle yarardan çok zarar getirebiliyor. sözün kısası saçlarımıza önem verip “bilinçli” bir şekilde bakımını yapmalıyız.

öncelikle şunu belirtmekte fayda var; saçların sağlıklı olması için en önemli unsurların başında nem geliyor. siz siz olun saçlarınızı kuruyken taramaya kalkmayın. zaten bunu yaptığınızda tararken saçlarınızdan gelen “çıtır çıtır” sesler her şeyi size anlatmaya yetecektir. saçlarınızı kırmamak, koparmamak için ıslakken ya da nemliyken tarayın ve nemlendirici kremlerle beslemeye özen gösterin.

günümüzde -kuaföre gitmeseler de- pek çok kadının elinin altında saç şekillendirici aletler bulunuyor. saçları sürekli fönlemek, maşa yapmak yani sürekli sıcağa maruz bırakmak da saçlarınızın doğal nemini kaybederek yıpranmasına dolayısıyla sağlıksız görünmesine sebep olur. bu tür işlemleri mümkün olduğunca az uygulamaya çalışın.

Artık saçlarını boyatmayan kadın neredeyse kalmadı. İşte sağlıklı saçların en büyük düşmanlarından biri de kimyasal içeren saç boyalarıdır. özellikle keskin tonda saç rengi değişimleri saçlarınızın yıpranmasına hatta yanmasına sebep olur. örneğin siyah saçlarınızı bir anda sarı yaptığınızda saçlarınız bu ani ve büyük değişime isyan edebilir. saçlarınızı boyatmayın demiyoruz tabi ama bu tür keskin renk değişikliklerine gitmeden, hafif geçişlerle yapın. fakat bunu yaparken de ayda bir kaç kere saç boyatmayın.

evinizde kullanabileceğiniz, güvenilir saç bakım krem ve maskelerini ihmal etmeyin. Ayrıca en doğal saç bakım ürünü zeytinyağını mutlaka denemenizi tavsiye ederim. zira zeytinyağını saçlarınıza sürüp 1 saat bekletip yıkadıktan sonra saçlarınızın ışıl ışıl parladığını ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz. hatta saç dökülmesi şikayetiniz varsa bu sıkıntıdan da kurtulacaksınız.

 

Son Yorum
  1. Gece
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü