• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Aslan Yürekli Richard Kimdir? Neden Aslan Yürekli Denilmiştir?

Aslan Yürekli Richard (I. Richard) 1189-1199 yılları arasında hüküm sürmüş olan İngiltere kralıdır. I. Richard’ı ilginç kılan aslen Fransız olması ve İngilizce’yi çok az bilmesidir. ayrıca İngiltere kralı olmasına rağmen hayatının büyük bölümünü İngiltere’de değil Fransa’da geçirmiştir. İngiltere’de geçirdiği süre altı aydan daha azdır. Aslan Yürekli denmesinin sebebi ise çok cesur olması ve komutanlıktaki başarısıdır. özellikle Haçlı Seferleri’nde önemli başarılar elde etmiş ancak yine de Kudüs’ü müslümanlardan alamamıştır.

Fransa’da (Normandiya) olduğu dönemde birlikte Haçlı Seferi’ne çıktığı II. Philippe Auguste ile savaşırken çaylak bir okçu tarafından kolundan yaralandı ve yaranın kangren olması sonucu 1199 yılında öldü. bu olay tarihçiler tarafından “karıncanın aslanı öldürmesi” olarak yorumlanır.  41 yaşında ölen Richard’ın bedeni Fransa’nın dört bir yanına dağıtılmış, iç organları okla yaralandığı Chalus Şatosu’na, kalbi Rouen’e ve bedeninin geri kalanı da Fontevraud’a gömülmüştür.

Son Yorum
  1. Anonim
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü