• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Geçmişten Günümüze Nba’de Oynayan Türk Basketbolcular

Hepimizin bildiği gibi basketbol sporunun zirvesi Nba’dir. Dünyanın neresine giderseniz gidin her basketçinin hayallerini süsler bu ligde oynamak. Bu sebeptendir ki Amerikalılar Nba şampiyonlarına dünya şampiyonu ünvanını da verirler.

Peki dünyanın en iyi basketçilerinin boy gösterdiği bu muhteşem ligde yer alarak göğsümüzü kabartan Türkler kimler? Sizler için geçmişten günümüze Nba’de oynayan basketçilerimizi bir araya getirdik;

Mirsad Türkcan: Nba’de forma giyen ilk sporcumuz, 1998’de Houston Rockets tarafından 18. sıradan draft edildikten sonra sırasıyla; New York Knicks ve
Milwaukee Bucks formalarını giydi. 2000 yılında bu ligden ayrıldı.

İbrahim Kutluay: 2004-2005 sezonunda Seattle SuperSonics forması giydi.

Cenk Akyol: 2005 yılında Atlanta Hawks tarafından 59. sıradan draft edilmesine rağmen tutunamadı ve Avrupa’ya geri döndü.

Hidayet Türkoğlu: Ülkemizi Nba’de en uzun temsil eden basketbolcumuz. 2000 yılında Sacramento Kings tarafından 16. sıradan draft edildikten sonra sırasıyla; Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns formaları giydikten sonra geçtiğimiz yıl eski takımı Orlando Magic’e döndü ve hala bu takımın formasını giymekte.

Ersan İlyasova: 2005 yılında Milwaukee Bucks tarafından 36. sıradan draft edildi. Milli basketbolcumuz hala bu takımın formasını giymekte.

Enes Kanter: En yüksek sıradan seçilen oyuncumuzdur. Geçtiğimiz yıl Utah Jazz tarafından 3. sıradan draft edildi ve hala bu takımın formasını başarıyla giymekte.

Mehmet Okur: Nba şampiyonluk yüzüğü bulunan tek basketbolcumuzdur. 2001 yılında Detroit Pistons tarafından 38. sıradan seçilen milli basketçimiz sırasıyla; Detroit Pistons, Utah Jazz, New Jersey Nets formaları giydi. Hala New Jersey Nets takımında spor hayatına devam etmekte.

Ömer Aşık: 2008 yılında Portland Trail Blazers tarafından 36. sıradan draft edilen milli oyuncumuz 2010 yılından beri Chicago Bulls forması giymekte.

Semih Erden: 2008 yılında Boston Celtics tarafından 60. sıradan draft edilen oyuncumuz 2010 yılından beri Cleveland Cavaliers forması giymekte.

Son Yorum
  1. benim ben
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü