• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Çocuğumuzu Göndereceğimiz Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Her anne baba, çocuğunun iyi bir okulda okumasını ve iyi bir eğitim almasını ister. bu nedenle çocuğumuzu göndereceğimiz okulun seçimi son derece önemlidir. çocuğun hayatına yön veren en önemli unsurlardan biridir okul. peki çocuğumuzu hangi okula göndermeliyiz? bu kararı verirken nelere dikkat etmeliyiz? 

eve en yakın okul her zaman en iyi okul olmayabilir. bu nedenle bir kaç önemli noktaya dikkat edildiği takdirde çocuğumuz için ideal okulu seçmek çok da zor değil.

öncelikle çocuğunuzun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız. okul öncesi eğitim kurumu seçerken dikkat edilmesi gerekenler önemli konular şunlardır; okul öncesi eğitim kurumu araştırırken okulun eğitim sisteminden fiziki şartlarına kadar pek çok noktaya dikkat edin. okulun kullandığı eğitim materyallerinin niteliği, oyuncakların kalitesi, yemekleri dikkat edilmesi gerekenlerden bir kaçıdır. eğitim kalitesi konusunda ise çocuğunuzun sosyal, fiziksel ve bilişsel gelişimi konusunda nitelikli eğitim verebilecek bir kurum olması önem arz ediyor. spor ve sanat derslerinin yeterliliği, tabiki eğitim verecek öğretmenlerin niteliği, okulun bir psikoloğunun olması ve bu psikoloğun düzenli olarak çocukları gözlemlemesi, okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na mı yoksa Sosyal Hizmetlere mi bağlı olduğu diğer önemli noktalardır. Ve tabi bir de okulun güvenlik hizmeti…

okul öncesi eğitimin ardından sıra geliyor ilköğretim okulunun seçimine. okulun eve yakın olması tabiki çok önemli ancak tüm şartları bir arada değerlendirmek gerekiyor. çocuğunuz, gönderdiğiniz ilköğretim okulunda 8 yıl boyunca okuyacak ve bu nedenle mutlu olacağı bir okulda okuması isteyeceksiniz mutlaka.

ilköğretim okullarını araştırırken dikkat edebileceğiniz hususlar şöyledir; öğretmenlerin niteliği, teneffüslerin kaç dakika olduğu, ödevlerin hangi oranda verildiği ve sınavların ne şekilde yapıldığı gibi…

şunu da göz önünde bulundurmakta fayda var: sık öğretmen değişimi öğrenciler açısından hayli zorlayıcı bir durum olabiliyor. çocuğun öğretmenine alışması önemli olduğundan öğretmenine tam alıştı derken o öğretmenin değişmesi çocuğun motivasyonunu bozabiliyor. bu nedenle ilköğretim okulunu seçerken u duruma da dikkat etmek gerekiyor.

öğretmen kadar tabiki sınıf arkadaşları da önemlidir. sınıftaki öğrencilerin her yıl değiştirilmesi de pek tercih edilen bir durum değildir.

okuldan mezun olan öğrencilerin başarı durumu, sınavlardaki genel başarı oranları, okulun ve sınıfın fiziksel şartları, imkanları, okulun rehberlik servisi, okulun güvenliği, okul servis hizmeti de dikkat edilmesi gereken diğer konular arasında yer alıyor.

çocuklarımız için hayati önem teşkil eden okul seçiminde çocuğumuzun ihtiyaçları başta olmak üzere bu gibi noktalar göz önünde bulundurularak doğru bir seçim yapmak ve eğitim hayatında çocuğumuzun başarılı ve mutlu olmasını sağlamak çok da zor görünmüyor.

Son Yorumlar
  1. yağmur gündüz
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
    • YUNUS
      Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü