• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bahar Alerjisi Olanlar Hangi Besinleri Tüketmelidir? Bahar Alerjisine İyi Gelen Yiyecekler

Bahar mevsimine merhaba dediğimiz şu günlerde mevsim alerjisi olanlar bu durumdan pek de hoşnut olmasa gerek. bahar mevsimi nedeniyle polen ya da benzeri maddelere karşı gösterilen reaksiyonlar kişiye oldukça rahatsızlık vermektedir. sürekli hapşırık, göz yaşarması, burun akıntısı ve kaşıntısı, baş ağrısı bu durumlardan bazılarıdır. alerjiye karşı tedavi için doktor kontrolünde kullanılan ilaçlara takviye olarak tüketilen besinler alerjik reaksiyonun etkisini daha da aza indirebilir hatta ortadan kaldırabilir.

antioksidan ve C vitamini açısından zengin besinleri tüketmek size fazlasıyla yardımcı olacaktır. örneğin kivi tüketerek alerjik durumdan kurtulabilirsiniz. kivi dışında diğer C vitamini deposu meyveleri tüketmeye özen gösterin. meyve gibi sebzeler de oldukça önemlidir. karnabahar, soğan, lahana, kabak, kırmızı dolmalık biber ve brokoli tüketerek kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

son olarak, omega-3 yağ asitleri de mevsim alerjilerinin düşmanıdır. özellikle somon, levrek ve sardalya tüketmeye özen göstermelisiniz.

yukarıda saydığımız meyve, sebze ve balılar sağlıklı yaşam için vazgeçilmezlerdendir. bu besinleri tüketerek hem vücut sağlığınızı korumuş olursunuz hem de alerjik durumun sıkıntısını çekmemiş olursunuz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü