• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yunan Mitolojisinde Medusa ve Hikayesi

Medusa,  yılan saçlı, baktığı herşeyi taşa çeviren mitolojik kahramandır.  deniz tanrıçası Phorcys’in kızıdır. Yılan saçlı Medusa, Gorgon kardeşlerin arasında tek ölümlü olandır ve Perseus tarafından öldürülmüştür. 

Medusa’nın Hikayesi:

Medusa dillere destan bir güzelliğe sahipmiş ve bu güzelliği yeryüzündeki tüm kadınlar tarafından kıskanılırmış. Medusa, iki kız kardeşiyle birlikte Tanrıların tanrısı Zeus’un kızı Athena’ya ait bir tapınakta yaşarmış.  Athena’nın kocası deniz tanrısı Poseidon, Medusa’nın güzelliğinden etkilenerek ona ilgi duymakta ancak bir ölümlü olduğu için Medusa’ya olan ilgisini saklamaktaymış.  Ancak ne var ki Medusa’ya olan ilgisine daha fazla gem vuramayan Poseidon bir gün Athena’nın tapınağında Medusa’ya zorla sahip olmuş. Bunu duyan Athena büyük bir öfkeyle intikam yemini etmiş ve Medusa ve kız kardeşlerini birer ifrite çevirmiş. Artık kız kardeşlerin yüzleri o kadar çirkinmiş ki kimse bakmaya bile tahammül edemiyormuş. Medusa’nın saçlarının her bir teli de yılana dönüşmüş. Athena bununla da yetinmeyerek Medusa’nın gözünün değdiği herkesi taşa çevirmesini sağlamış.

Athena’nın öfkesi tüm bunlara rağmen dinmemiş ve üvey kardeşi Perseus’tan Medusa’yı öldürmesini istemiş. Perseus bu isteği hemen yerine getirmiş ve ayna ile Medusa’ya bakarak taşa dönüşmeden kılıçla kafasını kesmiştir. Medusa’nın boynundan denize sıçrayan iki damla kandan Medusa’nın iki oğlu doğmuştur. bu çocukların babası ise Medusa’ya zorla sahip olan Poseidon’dur.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü