• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Baş Ağrısını Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Baş ağrısının -eğer bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa- en başlıca sebebi strestir. bunun dışında uykusuzluk, yorgunluk, açlık gibi faktörler de baş ağrısının önemli sebepleri arasında gösterilebilir. başımız ağrıdığında ilk yaptığımız şey hemen bir ağrı kesici içmektir. ancak başımız her ağrıdığında ağrı kesiciye sarılmak da pek sağlıklı bir yöntem değildir. o nedenle yukarıda saydığımız faktörleri göz önünde bulundurarak stresten uzak durmak, düzenli uyku, yoğun bir günün ardından yeteri kadar dinlenmek gerekiyor. ayrıca açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelecektir. soğuk su da baş ağrısına iyi gelir. başınızı soğuk suyla yıkayarak ya da buz dolu bir torbayı başınıza tutarak ağrıdan kurtulabilirsiniz.

eğer kronik bir rahatsızlıktan dolayı baş ağrısından şikayet ediyorsanız yine ağrı kesici içmeden ağrıyı dindirmek mümkündür. örneğin pek çok insanın muzdarip olduğu migren… migren ağrısı tuttuğunda karanlık ve sessiz bir odada yatıp dinlenmeniz faydalı olacaktır.

son olarak, güzel bir masaj ve ayakları ılık suda dinlendirmek de baş ağrısı geçiren yöntemlerdendir. ancak şunu belirtmekte fayda var; eğer baş ağrılarınız sıklıkla tekrarlanıyorsa ve uzun sürüyorsa bir nöroloğa görünmelisiniz.

Son Yorum
  1. şeyma
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü