• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kpss Tarihe nasıl hazırlanmalı? Kpss Tarihten Yüksek Net Çıkarma Yolları

Bilindiği üzere kpss artık ülkemizin bir gerçeği. Özellikle istihdam sıkıntısı yaşayan ekonomimizin getirisi olarak adaylar arasından seçmeye dayalı memur alımı mecburiyeti sonucu birçok lise ve üniversite mezunu arkadaşımız bu sınava girmek zorunda.

Kpss kesinlikle bir ölçüt değil ancak adaylar arasından adil seçim yapabilmek adına uygulanması şu aşamada zorunlu bir sistem. Umarız ileride, mezun olmuş gençlerimizin bu sınavla uğraşmadan rahatlıkla istihdam edildiği günleri de görebiliriz.

Gelelim başlıkta belirttiğimiz konuya, kpss’de tarih bölümüne nasıl hazırlanmalıyız? En yüksek netleri nasıl çıkarabiliriz?  sözel çıkışlılar için matematik neyse sayısal çıkışlılar için de tarih odur diyerek önerilerimizi sıralayalım;

– öncelikle ayrıntılı ve kalın kaynakları unutun zira bu kitaplar hem gözünüzü korkutacak hem de zaman kaybı yaşamanıza neden olacaktır.

– kaynak olarak bizim tavsiyemiz cep kitaplarıdır. özellikle data yayınlarının kral kızı serisinden tarih cep kitapçığı bu konuda oldukça faydalı olacaktır.

– kaynağımızı aldıktan sonra cep kitapçığını 2 kez baştan sona kadar okuyarak başlayalım(en fazla 2 haftanızı alır).

-okuma işlemimiz bittikten sonra soru çözüm aşamasına geçelim, unutmayın tarihten yüksek net çıkarmanın yolu ne kadar konu bildiğinizden çok ne kadar soru tipi tanıdığınızla ilgilidir. bu yüzden çeşitli kaynaklardan elde edeceğimiz çok sayıda soruyu çözmemiz gerekmektedir.

-soruları çözerken eksik olduğumuzu düşündüğümüz konuları tekrar okumayı unutmayalım, böylece hem soru çözecek hem de bilgilerimizi  pekiştirmiş olacağız.

-soruların büyük bir bölümünün””inkılap tarihi”nden geldiğini unutmadan planlamamızı buna göre yapalım.

-Atatürk ilkelerinden ve bu ilkelerin ilişkili olduğu inkılaplardan her yıl yüzde yüz birkaç soru çıktığını unutmadan bu konuyu iyice pekiştirelim.

-son olarak sınava yakın bir tarihte, cep kitapçığımızı baştan sona tekrar okuyalım bu sınavda kendimize güven duymamızı sağlayacaktır.

Bu sınavda ter dökecek tüm adaylara başarılar, umarız naçizane tavsiyelerimiz işinize yarar. Kpss’ye yönelik daha genel öneriler için; Kpss’de başarılı olma yolları, Kpss’ye nasıl hazırlanmalı?  başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü