• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bebeklere Yedirilmemesi Gereken Gıdalar Nelerdir?

malumunuz bebekler özellikle bir yaşına kadar dış faktörlere karşı oldukça hassas olurlar. uyku ve beslenme düzenleri sağlıklı büyümeleri açısından son derece önemlidir. belli bir dönemden itibaren anne sütünün dışında farklı gıdalarla da bebeğimizi besleriz ancak ona ne yedirdiğimize dikkat etmeliyiz. çeşitli sebeplerle 1 yaşına kadar bebeklere bazı gıdaları yedirmekten kaçınmak gerekir.

örneğin faydaları saymakla bitmeyen önemli bir besin olan bal bebeklerde zararlı sonuçlar ortaya çıkarabilir. zira bal, bebeklerde kabızlığa neden olabilir. yutma güçlüğü, solunum durması ve hatta lüme sebep olabilen botulizm hastalığına bile yol açabilir. o nedenle en azından 1 yaşına gelene kadar bebeğinize bal yedirmeyin.

bunun dışında yumurtanın akı, inek sütü, kakao, çikolata ve çilek gibi yiyecekler bebeklerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. bunlardan inek sütü ayrıca kabızlık ve demir eksikliğine de neden olabilir.

Şarküteri ürünleri ise aşırı tuz ve nitrat içerdikleri için kalp damar ve böbrek hastalıklarına zemin hazırlayabiliyor.
Kuruyemiş gibi sert taneli gıdaların ise bebeğinizin nefes borusuna kaçma riski olduğundan yedirmekten kaçınmalısın.

Son Yorum
  1. black
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü